Les proteïnes alternatives són un dels temes candents a la indústria de la maquinària i les instal·lacions per a la indústria alimentària, però com es produeixen realment? A quins reptes s’enfronten els desenvolupadors de productes i dissenyadors d’equipament? En aquest article fem una breu immersió en aquest fascinant segment tecnològic.
Res no funciona sense proteïnes. Són la pedra angular de tots els éssers vius i proporcionen al nostre organisme els aminoàcids amb què es construeixen els músculs, les cèl·lules i els teixits, així com els anticossos i les hormones. Els ous, la carn, el peix i els productes lactis són tradicionalment importants fonts de proteïnes, però també ho són les proteïnes vegetals, cada cop més importants per al subministrament mundial d’aliments. Però del gra de soja, de tramús o de blat al substitut vegà de la salsitxa hi ha un llarg recorregut i molta tecnologia pel mig. Primer cal extreure la proteïna de les matèries primeres i processar-la abans de texturitzar-la per convertir-la en un succedani de la carn o de, per exemple, la salsitxa.
Notícia publicada el dia 31/8/2023 a la web: www.interempresas.net