La jornada sobre la digitalització al sector agroalimentari ha comptat amb diverses presentacions d’empreses que han compartit les seves experiències i projectes en aquest àmbit. Anna Carabús del Clúster Food Retail de Catalunya ha inaugurat l’esdeveniment, destacant la importància de la digitalització per als clústers vitivenícola, de carn i d’alimentació. Eloi Moncada del Clúster Vitivinícola Català ha presentat el cas de Gramona, que ha implementat mesures de digitalització en la producció de vi, incloent sensors per gestionar l’estrès hídric i millorar la traçabilitat. David Piqué Rosich (enòleg de Gramona) ha detallat com la digitalització ha millorat la gestió de les ordres de treball i el control de la fermentació, mentre que Frédéric Galtier (Onafis Espanya) ha ressaltat la importància de les dades en la producció vitivinícola.
D’altra banda, Jordi Picas (director general de Mundissa) ha presentat Mundissa, que ha crescut significativament i ha abordat els reptes en la gestió de dades. Frederic Dalmau (Co-CEO Artefacto Studio) ha subratllat la necessitat de construir una base de dades unificada per millorar la presa de decisions en el sector agroalimentari. Joana Teixidor ha explicat la transformació digital de Vila Rovira, que ha passat a un sistema completament digitalitzat, millorant l’eficiència i la traçabilitat.
Finalment, Maria Oliva (consultora ind. 4.0 – ACCIÓ) ha presentat les opcions de finançament disponibles per a projectes digitals, amb un torn de preguntes per als assistents al final de la seva intervenció.
👀 Veure presentacions:
Gramona
📹 Veure gravació del webinar
Amb el suport d’: