Una delegació de 26 persones han participat al viatge de benchmarking a Dinamarca

Tornar enrere

02/10/2023

Aquest setembre INNOVACC ha realitzat un viatge de benchmarking a Dinamarca per conèixer tecnologia innovadora per a ramaderia i indústria càrnia

Un grup de 26 persones del clúster INNOVACC van conèixer de primera mà algunes de les principals empreses de Dinamarca per aprofundir en l’àmbit de tecnologia innovadora enfocada al sector de la ramaderia i la indústria càrnia. El viatge es va realitzar durant els dies 19 a 22 de setembre de 2023 i va estar organitzat per INNOVACC, amb la col·laboració de Narcís Margall (Clear cut business development), Danish Technological Institute (DTI-DMRI) i Danish Crown.

Aquest ha estat el segon viatge de benchmarking internacional que ha organitzat el clúster durant l’any 2023, ja que és un tipus d’activitat que genera molt d’interès i està ben valorada per part dels associats a INNOVACC. Anteriorment, durant el mes de juliol, es va visitar l’ecosistema de proteïna alternativa a Israel.

El grup que va visitar Dinamarca estava format per 26 persones de 18 entitats diferents:

Durant l’estada, es van fer 12 visites a les següents empreses/institucions:

 • Danish Agriculture & Food Council (associació agroalimentària)
 • DTI (centre de recerca)
 • Food & Bio Cluster (clúster agroalimentari danès)
 • Universal robots (empresa fabricant de robots col·laboratius “cobots”)
 • Bigadan (planta de biogàs)
 • Danish Crown (escorxador i sala de desfer)
 • Tulip (empresa d’elaborats carnis, del grup Danish Crown)
 • Go-Gris (granja de porcí)
 • Grauballegård (planta de biogàs)
 • Danish pig academy (showroom d’empreses relacionades amb el sector porcí)
 • Essentia (producció de proteïnes d’origen animal)
 • DTL (rentador de vehicles industrials i serveis de genètica porcina)

Així doncs, els associats al clúster van poder conèixer de primera mà les innovacions del sector, reunint-se amb empreses punteres tant en el sector de la ramaderia, com escorxadors, sales de desfer i productes elaborats. També es va poder apreciar que les empreses daneses estaven molt avançades en temes d’automatització de processos gràcies a la robotització. Es va posar de manifest, que les plantes de biogàs estan esteses pel país i que permeten realitzar la gestió de residus de diferents orígens i són una font important de producció d’energia (gas natural) per a Dinamarca. En diversos àmbits, com la gestió de purins i obtenció d’energia, el control de la bioseguretat ramadera, o les relacions entre empreses de la mateixa cadena de valor, destaca l’esperit col·laboratiu dels danesos i el compromís per arribar als objectius plantejats, amb la màxima transparència.

Per tant, va ser un viatge molt complet amb visites de diferents tipologies, adaptant-se així a les necessitats de cadascun dels participants.


En aquest enllaç podeu consultar totes les presentacions de les visites i els contactes de les persones que ens van atendre, amb l’objectiu d’aprofundir en la col·laboració entre els participants del viatge (i també els altres socis d’INNOVACC que ho desitgin) i les empreses/institucions visitades a Dinamarca.

magnifiercrossarrow-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram