El passat dilluns 18 de novembre es va iniciar el viatge a Alemanya organitzat per part d’ACCIÓ i INNOVACC, amb una delegació de 19 persones, totes elles representant empreses del clúster.
El mateix dilluns es va començar el dia amb una visita a la granja experimental de boví de Bayerisches Staatsgut grub , on es va poder observar com la sensorització i la robotització s’apliquen a la ramaderia per millorar el benestar animal i contribuir a la mitigació de les emissions ambientals. Un model innovador que integra tecnologies per optimitzar la gestió de les granges i minimitzar l’impacte ecològic.
Seguidament, es va dinar a les instal·lacions de Kuka i es van fer una visita a planta, on disposen d’un TechCenter dedicat a les proves d’aplicacions robòtiques per a la indústria, entre elles, la indústria alimentària.
Aquí, es va tenir l’oportunitat de veure de primera mà els últims avanços en robotització industrial i automatització, que poden transformar sectors com el de la producció i la logística.
Tot seguit el grup es va traslladar a la ciutat d’Ulm, on es va fer nit allà i es va poder visitar les cases de pescadors de la ciutat.
El segon dia, es van iniciar les visites a l’escorxador d’ Ulmer Fleisch GmbH (Grup Müller), on van fer una presentació de l’empresa i, posteriorment, es va visitar l’escorxador de porcí i boví i la sala d’especejament. Va ser una oportunitat per conèixer els processos d’industrialització i la gestió eficient d’aquests sectors en el marc d’un model de producció sostenible. El dinar es va fer a les pròpies instal·lacions d’Ulmer.
Seguidament, es continuar la jornada amb la visita a Albert Handtmann Maschinenfabrik GmbH & Co. KG, una empresa especialitzada en maquinària industrial que compta amb una planta pilot per realitzar proves i desenvolupar nous equips i solucions per a la indústria alimentària. Primer es va projectar una presentació de l’empresa i després es va poder visitar la planta pilot.
Aquesta visita va permetre conèixer els últims avenços en tecnologia de maquinària aplicada a la producció alimentària.
A continuació, el grup es va traslladar a Karlsruhe, per sopar i fer-hi nit.
El tercer i últim dia del viatge es van realitzar dues entitats clau del sector agroalimentari alemany.
Al matí, el grup es va traslladar a la planta d’ EDEKA Südwest a Karlsruhe, una de les instal·lacions més grans i modernes d’Europa en l’elaboració de productes de porcí i boví. Amb una capacitat de processament de 450 tones diàries i un sistema de distribució avançat per als supermercats EDEKA del sud d’Alemanya, la planta destaca per la seva integració tecnològica, gràcies a solucions de CSB-System, una empresa associada a INNOVACC. Va ser una visita impressionant, amb una atenció excepcional que ens va permetre entendre a fons tots els processos. També es va dinar a les instal·lacions de l’empresa.
Es va aprofitar per visita un supermercat EDEKA per veure els seus lineals i la tipologia de productes que es comercialitzen.
A la tarda, es va fer el trasllat a Stuttgart per tal de visitar l’Associació de cria de porcs de Baden-Württemberg (SZV) , on es va aprofundir en la realitat del sector porcí alemany.
Aquesta trobada ens va oferir una visió valuosa sobre les pràctiques ramaderes del país.
I seguidament es va fer una visita a un mercat de Nadal de la ciutat i cap a l’aeroport.
Amb el suport d’