Webinar: Combatre el malbaratament alimentari

Tornar enrere

31/03/2025

El passat dijous 27 de març, juntament amb el Clúster Food Retail, vam organitzar el webinar per informar sobre algunes de les accions que les empreses del sector agroalimentari, distribuïdores i retail poden adoptar per combatre el malbaratament alimentari i donar d’aquesta forma, compliment a la llei sobre el malbaratament recentment aprovada el passat 20 de març al Congrés, amb la que es pretén reduir els residus alimentaris en l’àmbit minorista, domèstic i durant la producció i la distribució.

La nova legislació estableix obligacions clares per tots els agents de la cadena alimentària, prioritzant les donacions, però afavorint també altres mesures com potenciar la venda dels productes poc estètics als consumidors.

Casimir de Dalmau, Director d’operacions de FAZLA SPAIN, va exposar quins seran els reptes que tindran les empreses en la gestió dels seus excedents per adaptar-se a la nova llei.

Ens explica que dins el context normatiu, les empreses hauran de tenir un Pla de Prevenció de Pèrdues i desaprofitament. S’haurà de prevenir i mesura el desaprofitament i s’haurà de donar prioritat a que aquests productes excedents es destinin al consum humà.

Casimir de Dalmau ens va explicar alguns casos d’èxit de clients del sector de la gran distribució, i que per mitjà de FAZLA fa arribar bé a organitzacions no governamentals com a donacions o bé es posen a la venda. Amb aquestes accions, a part de donar compliment a la normativa legal, les empreses s’estalvien els costos de destrucció i també alineen les seves operacions en els valors i missions dins del marc de la Sostenibilitat.


Si ets soci/a del Clúster Food Retail o d’INNOVACC, contacta amb nosaltres per accedir a la gravació o a les presentacions del webinar.

Amb el suport d’

magnifiercrossarrow-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram