ÚLTIMES NOTÍCIES


RETALLS DE PREMSA


ACTIVITATS


AGROMECANICA OLOT SL S'ADHEREIX A INNOVACC

15 de juny de 2016

El passat dia 19 de maig es va adherir al clúster, l'empresa AGROMECÀNICA OLOT d'Olot. +més


PRESENTACIÓ DE L'ATLES D'INNOVACIÓ DE CATALUNYA

15 de juny de 2016

El passat mes d’abril es va gravar un reportatge referent al projecte “Metodologia de càlcul de la petjada de carboni i la petjada hídrica al sector carni porcí i foment de la seva reducció” on l’Eudald Casas d’INNOVACC hi va participar explicant la implicació del clúster en el projecte, juntament amb la Univeristat de Vic. +més


INNOVACC PARTICIPA A LA TAULA ESTRATÈGICA PEL CORREDOR MEDITERRANI

25 de maig de 2016

El passat 25 de maig INNOVACC va participar a la Taula Estratègica Catalana del CMED (Corredor Mediterrani). El Sr. Josep Pujadas, President de la Delegació a Osona de la Cambra de Barcelona i membre del Consell Assessor Institucional d’INNOVACC va representar al clúster durant l’acte que es va celebrar a Barcelona. +més


PRESENTACIÓ DEL PROJECTE NIRS DE BUTXACA "LOW COST"

17 de maig de 2016

El passat dimarts 17 de maig es va presentar a Olot el projecte “Desenvolupament d’aplicacions per a mòbils o kits d’autocontrol, amb NIRS de butxaca “low cost” a càrrec del Sr. Narcís Grèbol d’IRTA, coordinador d’Innovació Tecnològica d’IRTA. Els punts desenvolupats durant la sessió van ser els següents: descripció d’opcions d’instruments disponibles. El Sr. Narcís Grèbol va presentar diferents opcions d’instruments que es comercialitzen actualment amb sistema NIRs de baix cost. Els assistents van poder fer les seves aportacions. +més


INNOVACC PARTICIPA A LA SESSIÓ D'INNOVACIÓ ALIMENTÀRIA EN CLÚSTERS

25 d'abril de 2016

El passat 25 d’abril es va celebrar a la Fira Alimentària, la sessió Innovació Alimentària en Clústers, on INNOVACC hi va participar presentant la ponència “Carn de porc, mites i realitats en alimentació i salut. Infooders plataforma per a la informació alimentària” a càrrec del Sr. José Juan Rodríguez de la Universitat Autònoma de Barcelona. +més


PRESENTACIÓ DE RESULTATS DEL PROJECTE DE DESCONTAMINACIÓ DE CANALS

5 d'abril de 2016

El passat dia 5 d’abril es van presentar a IRTA els Resultats del projecte d’”Alternatives de descontaminació de canals porcines en escorxadors” a càrrec de la Sra. Teresa Aymerich, investigadora d’IRTA. A partir de l’estudi realitzat amb petits assaigs preliminars de laboratori, es van poder extreure les següents conclusions. +més


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REVISANT LA CARN DE PORC

A poc a poc els experts resituen la carn de porc entre els paràmetres de la dieta mediterrània

01 de juny de 2016

El consumidor té tendència a caure en tòpics quan es parla d'alimentació. La majoria de les vegades estan induïts per modes alimentàries que poc o gens tenen a veure amb evidències científiques o amb les característiques reals d'uns productes o uns altres. Per aquest motiu la carn de porc sigui considerada com una carn greix, mentre que a la de boví se li atribueix una més difícil digestió, és més saborosa, menys compatible amb el gust infantil i més consumida per públic adult, especialment si és d'animals de més edat. +més


ELS CLÚSTERS: ESCOLES D'ESTRATÈGIA I INSTRUMENTS DE CREACIÓ DE RIQUESA I OCUPACIÓ

20 de juny de 2016

Acabo d'arribar de Korea. Per cinquè any consecutiu he participat en una missió internacional de clúster managers (Boston, Israel, Silicon Valley, Quebec en els anys precedents) amb l'objectiu d'aprendre "in vivo" dels ecosistemes més avançats. Després de més d'una dècada com a clúster practitioner, una experiència confirmatòria més sobre clústers i prosperitat. +més


LA GENERALITAT DESTINA 19 MILIONS D'EUROS A CINC GRANS PROJECTES EMPRESARIALS DE RECERCA I INNOVACIÓ QUE IMPLIQUEN 1.300 PROFESSIONALS

20 de juny de 2016

Són les primeres cinc Comunitats RIS3CAT impulsades per ACCIÓ, que tenen per objectiu transformar l’economia catalana sectorialment a través de nous productes i serveis innovadors. 138 empreses i 64 agents del sistema de de recerca i innovació català invertiran prop de 44 milions d’euros per desenvolupar aquests projectes. Sectorialment són projectes d’aplicació digital en biotecnologia i teràpies de salut, energia sostenible i eficient, alimentació saludable i segura, mobilitat ecològica i nous dispositius de diagnosi i big data aplicades a la salut. +més


L'ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA D'INNOVACC HA PRESENTAT LA NOVA CERTIFICACIÓ DEL PROGRAMA DE SALMONEL·LA EN PORCÍ

17 de juny de 2016

Aquest migdia s’ha celebrat a l’Hotel de la Vall d’en Bas, a Joanetes, l’Assemblea General Ordinària d’INNOVACC, el clúster carni porcí català. Entre els projectes que s’han presentat aquest any, en destaca un que ajudarà a donar un salt de qualitat a les empreses càrnies del clúster, que és la Certificació Programa de control de Salmonel·la en Porcí. +més


NOEL ALIMENTARIA, PIQUÉ I PUYOL CREEN UNA BEGUDA ISOTÒNICA NATURAL

10 de juny de 2016

La família Boix Bosch, propietaris de Noel Alimentaria–amb seu a Olot, és una de les empreses càrnies més grans de la Península–, s’ha aliat amb els futbolistes Gerard Piqué i Carles Puyol per llançar al mercat la que asseguren que és la primera beguda isotònica realitzada amb ingredients 100% naturals i sense additius ni conservants artificials, gràcies als sistemes de coldi d’alta pressió. +més


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

RESISTÈNCIA ANTIMICROBIANA: ÚS RESPONSABLE D'ANTIBIÒTICS A LES EXPLOTACIONS RAMADERES

Data: dimecres 6 de juliol de 2016

Hora: de 09.00h a 14.00h

Lloc: Cambra de Comerç d'Osona (Edifici El Sucre), Vic

Inscripcions: a través del mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

+més


ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA D'INNOVACC 2016

Data: divendres 17 de juny de 2016

Hora: de 10.30h a 16.00h

Lloc: Hotel La Vall d'en Bas, Can Trona - Joanetes 

Inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé al telèfon 972 27 25 97

+més


SEMINARI TÈCNIC: CERTIFICACIÓ DEL CONTROL DE SALMONEL·LOSI EN EXPLOTACIONS DE PORCÍ

Data: dimecres 15 de juny de 2016

Hora: d'11.00 a 13.30h

Lloc: GSP Lleida, Partida Caparella 97, c, 25192 Lleida

Inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé al telèfon 

93 201 75 71

+més


PRESENTACIÓ DE RESULTATS DEL PROJECTE "ANÀLISI DE LA QUALITAT DE LA CARN DE PORC BLANC I PROPOSTES DE MILLORA A CURT TERMINI"

Data: dimarts 14 de juny de 2016

Hora: 10.30h

Lloc: sala Patronat d'IRTA Monells

Inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé al telèfon 972 27 25 97

+més


PRESENTACIÓ DEL PROJECTE "DESENVOLUPAMENT D'APLICACIONS PER A MÒBILS O EQUIPS D'AUTOCONTROL, AMB NIRS DE BUTXACA LOW COST

Data: dimarts 17 de maig de 2016

Hora: 10.00h 

Lloc: sala d'actes de l'IMPO (INNOVACC) - Tomàs de Lorenzana, 15, Olot

Inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé al telèfon 972 27 25 97

+més


INNOVACIÓ ALIMENTÀRIA EN CLÚSTERS A LA FIRA ALIMENTÀRIA 2016

Data: dilluns 25 d'abril de 2016

Hora: de 15.00 a 17.00h 

Lloc: sala Àgora - The Alimentaria HUB, Fira de Barcelona (Recinte Gran Via)

+més


PRESENTACIÓ DELS RESULTATS DEL PROJECTE: "ALTERNATIVES DE DESCONTAMINACIÓ DE CANALS PORCINES EN ESCORXADORS"

Data: dimarts 5 d'abril de 2016

Hora: 10.30h

Lloc: sala Patronat d'IRTA Monells 

+més


VISITA A TALLERS GILI 98 DE MONTGAI

Data: divendres 5 de febrer de 2016

Hora: matí

Inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé al telèfon 972 27 25 97

Temàtica: control en l'aplicació de purins

+ més


ASSEMBLEA EXTRAORDINÀRIA D'INNOVACC I PRESENTACIÓ DEL PLA ESTRATÈGIC 2016-2019

Data: 27 de gener de 2016

Hora: de 16.30h - 19.00h 

Lloc: Sala de Plans de l'Ajuntament d'Olot 

  + més