ÚLTIMES NOTÍCIES


RETALLS DE PREMSA


ACTIVITATS


PRIMERA PROVA PILOT DE SERVEI MULTIMODAL DE TRANSPORT DE CARN CAP AL NORD D’EUROPA

02 d'agost de 2016

Amb l’impuls del clúster carni porcí INNOVACC i del clúster ferroviari RAILGRUP, i amb el suport de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, s’ha pogut realitzar una primera prova pilot de transport multimodal (carretera-tren-carreterra) de productes carnis.. +més


EL PROJECTE Q-PORK OBTÉ UN AJUT DINS LA COMUNITAT RIS3CAT “INNOAPAT”

02 d'agost de 2016

El projecte “Q-PORK. Alternatives de millora de la qualitat de la carn de porc i productes derivats” ha estat aprovat dins de la Comunitat RIS3CAT “INNOAPAT” (anteriorment anomenada “Alimentació”) amb un pressupost subvencionable de 1.017.153 € i una subvenció global de 392.043 €.  El període d’execució global previst és de 3 anys. +més


LA DIPUTACIÓ DE GIRONA ADMET INNOVACC EN UNA PETICIÓ D’AJUT PECT

02 d'agost de 2016

El projecte “Cooperació i transferència continua d’innovació i resultats de la recerca a l’empresa a través del clúster carni porcí, a les comarques gironines” presentat per INNOVACC ha estat acceptat per la Diputació de Girona i s’ha inclòs dins del projecte d’especialització i competitivitat territorial anomenat “PECT Girona, Ecosistema Innovador”
El “PECT Girona Ecosistema Innovador +més


VI IMMERSIÓ ESTRATÈGICA CLÚSTERS CATALANS 2016

02 d'agost de 2016

El passat 7 i 8 de juliol, ACCIÓ va organitzar la VI Immersió estratègica de clústers catalans. La jornada, realitzada a Castelldefels, va comptar amb 40 participants entre clúster managers i project managers, així com membres de l’àrea de clústers d’ACCIÓ. +més


IRIS S'ADHEREIX A INNOVACC

02 d'agost de 2016

El passat dia 26 de juliol es va adherir al clúster, l'empresa INNOVACIÓ I RECERCA INDUSTRIAL I SOSTENIBLE, S.L. (IRIS). +més

 

MAFRICA S'ADHEREIX A INNOVACC

02 d'agost de 2016

El passat dia 22 de juliol es va adherir al clúster, l'empresa MATADERO FRIGORÍFICO DEL CARDONER, S.A. +més


EURECAT S'ADHEREIX A INNOVACC

02 d'agost de 2016

El passat dia 15 de juny es va adherir al clúster, la Fundació EURECAT. +més


AGROMECANICA OLOT SL S'ADHEREIX A INNOVACC

15 de juny de 2016

El passat dia 19 de maig es va adherir al clúster, l'empresa AGROMECÀNICA OLOT d'Olot. +més


PRESENTACIÓ DE L'ATLES D'INNOVACIÓ DE CATALUNYA

15 de juny de 2016

El passat mes d’abril es va gravar un reportatge referent al projecte “Metodologia de càlcul de la petjada de carboni i la petjada hídrica al sector carni porcí i foment de la seva reducció” on l’Eudald Casas d’INNOVACC hi va participar explicant la implicació del clúster en el projecte, juntament amb la Univeristat de Vic. +més


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CASADEMONT TANCA QUATRE ANYS DE NÚMEROS VERMELLS

02 d'agost de 2016

L'empresa càrnia Casademont, amb seu a Bonmatí, tanca quatre anys de números vermells. Va tancar el 2015 amb un benefici net de 418.000 euros, quan el 2014 va haver d'afrontar unes pèrdues d'un milió d'euros. L'empresa ha tancat l'any amb una facturació de 44 milions d'euros, un 2% més que en l'exercici anterior.+més


CONSELLS NUTRICIONALS

“Molts consells que podem llegir no tenen base científica"

02 d'agost de 2016

La preocupació per l'alimentació fa que es busquin informacions i consells, que provenen de fonts de solvència diversa. Les administracions sanitàries i agràries en donen, però no sempre se'ls fa prou cas. No deixa de ser un consell nutricional la campanya de l'Ajuntament de Barcelona perquè els dilluns no es mengi carn, i la declaració de la ciutat “amiga de la cultura vegana i vegetariana”. Oblida que el vegetarianisme estricte comporta riscos de dèficits en alguns nutrients. +més


REVISANT LA CARN DE PORC

A poc a poc els experts resituen la carn de porc entre els paràmetres de la dieta mediterrània

01 de juny de 2016

El consumidor té tendència a caure en tòpics quan es parla d'alimentació. La majoria de les vegades estan induïts per modes alimentàries que poc o gens tenen a veure amb evidències científiques o amb les característiques reals d'uns productes o uns altres. Per aquest motiu la carn de porc sigui considerada com una carn greix, mentre que a la de boví se li atribueix una més difícil digestió, és més saborosa, menys compatible amb el gust infantil i més consumida per públic adult, especialment si és d'animals de més edat. +més


ELS CLÚSTERS: ESCOLES D'ESTRATÈGIA I INSTRUMENTS DE CREACIÓ DE RIQUESA I OCUPACIÓ

20 de juny de 2016

Acabo d'arribar de Korea. Per cinquè any consecutiu he participat en una missió internacional de clúster managers (Boston, Israel, Silicon Valley, Quebec en els anys precedents) amb l'objectiu d'aprendre "in vivo" dels ecosistemes més avançats. Després de més d'una dècada com a clúster practitioner, una experiència confirmatòria més sobre clústers i prosperitat. +més


LA GENERALITAT DESTINA 19 MILIONS D'EUROS A CINC GRANS PROJECTES EMPRESARIALS DE RECERCA I INNOVACIÓ QUE IMPLIQUEN 1.300 PROFESSIONALS

20 de juny de 2016

Són les primeres cinc Comunitats RIS3CAT impulsades per ACCIÓ, que tenen per objectiu transformar l’economia catalana sectorialment a través de nous productes i serveis innovadors. 138 empreses i 64 agents del sistema de de recerca i innovació català invertiran prop de 44 milions d’euros per desenvolupar aquests projectes. Sectorialment són projectes d’aplicació digital en biotecnologia i teràpies de salut, energia sostenible i eficient, alimentació saludable i segura, mobilitat ecològica i nous dispositius de diagnosi i big data aplicades a la salut. +més


L'ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA D'INNOVACC HA PRESENTAT LA NOVA CERTIFICACIÓ DEL PROGRAMA DE SALMONEL·LA EN PORCÍ

17 de juny de 2016

Aquest migdia s’ha celebrat a l’Hotel de la Vall d’en Bas, a Joanetes, l’Assemblea General Ordinària d’INNOVACC, el clúster carni porcí català. Entre els projectes que s’han presentat aquest any, en destaca un que ajudarà a donar un salt de qualitat a les empreses càrnies del clúster, que és la Certificació Programa de control de Salmonel·la en Porcí. +més


NOEL ALIMENTARIA, PIQUÉ I PUYOL CREEN UNA BEGUDA ISOTÒNICA NATURAL

10 de juny de 2016

La família Boix Bosch, propietaris de Noel Alimentaria–amb seu a Olot, és una de les empreses càrnies més grans de la Península–, s’ha aliat amb els futbolistes Gerard Piqué i Carles Puyol per llançar al mercat la que asseguren que és la primera beguda isotònica realitzada amb ingredients 100% naturals i sense additius ni conservants artificials, gràcies als sistemes de coldi d’alta pressió. +més


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

RESISTÈNCIA ANTIMICROBIANA: ÚS RESPONSABLE D'ANTIBIÒTICS A LES EXPLOTACIONS RAMADERES

Data: dimecres 6 de juliol de 2016

Hora: de 09.00h a 14.00h

Lloc: Cambra de Comerç d'Osona (Edifici El Sucre), Vic

Inscripcions: a través del mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

+més


ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA D'INNOVACC 2016

Data: divendres 17 de juny de 2016

Hora: de 10.30h a 16.00h

Lloc: Hotel La Vall d'en Bas, Can Trona - Joanetes 

Inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé al telèfon 972 27 25 97

+més


SEMINARI TÈCNIC: CERTIFICACIÓ DEL CONTROL DE SALMONEL·LOSI EN EXPLOTACIONS DE PORCÍ

Data: dimecres 15 de juny de 2016

Hora: d'11.00 a 13.30h

Lloc: GSP Lleida, Partida Caparella 97, c, 25192 Lleida

Inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé al telèfon 

93 201 75 71

+més


PRESENTACIÓ DE RESULTATS DEL PROJECTE "ANÀLISI DE LA QUALITAT DE LA CARN DE PORC BLANC I PROPOSTES DE MILLORA A CURT TERMINI"

Data: dimarts 14 de juny de 2016

Hora: 10.30h

Lloc: sala Patronat d'IRTA Monells

Inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé al telèfon 972 27 25 97

+més


PRESENTACIÓ DEL PROJECTE "DESENVOLUPAMENT D'APLICACIONS PER A MÒBILS O EQUIPS D'AUTOCONTROL, AMB NIRS DE BUTXACA LOW COST

Data: dimarts 17 de maig de 2016

Hora: 10.00h 

Lloc: sala d'actes de l'IMPO (INNOVACC) - Tomàs de Lorenzana, 15, Olot

Inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé al telèfon 972 27 25 97

+més


INNOVACIÓ ALIMENTÀRIA EN CLÚSTERS A LA FIRA ALIMENTÀRIA 2016

Data: dilluns 25 d'abril de 2016

Hora: de 15.00 a 17.00h 

Lloc: sala Àgora - The Alimentaria HUB, Fira de Barcelona (Recinte Gran Via)

+més


PRESENTACIÓ DELS RESULTATS DEL PROJECTE: "ALTERNATIVES DE DESCONTAMINACIÓ DE CANALS PORCINES EN ESCORXADORS"

Data: dimarts 5 d'abril de 2016

Hora: 10.30h

Lloc: sala Patronat d'IRTA Monells 

+més


VISITA A TALLERS GILI 98 DE MONTGAI

Data: divendres 5 de febrer de 2016

Hora: matí

Inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé al telèfon 972 27 25 97

Temàtica: control en l'aplicació de purins

+ més


ASSEMBLEA EXTRAORDINÀRIA D'INNOVACC I PRESENTACIÓ DEL PLA ESTRATÈGIC 2016-2019

Data: 27 de gener de 2016

Hora: de 16.30h - 19.00h 

Lloc: Sala de Plans de l'Ajuntament d'Olot 

  + més