Donem la benvinguda al nostre clúster a una nova empresa: PRODEN GROUP – Projectes i serveis integrals d’enginyeria, SL des d’aquest mes de març ja forma part dels socis d’INNOVACC!

Són una empresa d’Enginyeria i Consultoria. Aporten solucions integrals en matèria de SEGURETAT INDUSTRIAL, SEGURETAT DE MÀQUINES I SOSTENIBILITAT, ajudant a les empreses en la gestió dels riscos que es deriven de la seva activitat.

Ofereixen solucions en cinc àrees ben diferenciades, però transversals, i amb un únic objectiu comú: “ Crear entorns Segurs i Sostenibles per les empreses i les persones”.

Les seves àrees son: ENGINEERING, ADEQUA, PREVENTING, SUSTAINABILITY i ACADEMY.

Web

Aquesta març, des d’INNOVACC, també vam col·laborar, i assistir, amb el 3r Congrés BIT, a Vic, amb focus a l’AIGUA I PAISATGES AGROFORESTALS RESILIENTS.

Dimecres dia 20, la jornada va constar de 3 taules rodones, en les que vam poder escoltar alguns dels nostres associats:

A la primera, sobre bones pràctiques en l’ús de l’aigua en l’agricultura, la ramaderia i la indústria agroalimentària, vam poder sentir diferents socis del clúster, primer la Rosa Gallart, d’Associació Porcsa GSP Lleida, explicant l’eficiència de l’aigua a la granja ramadera, també la Núria Romero, de Grup Viñas, explicant el cas d’èxit de Viñas, d’aigua regenerada a la indústria càrnia i l’Andrea Eguíluz, de Liquats Vegetals, explicant l’eficiència de l’aigua a la indústria alimentària de begudes vegetals.

A la segona, sobre regeneració i reutilització d’aigua, la Lídia Paredes, del BETA Technological Center, va parlar dels usos de l’aigua regenerada, segons l’origen i la legislació, i parlant també dels projectes REAQUA i AccelWater, en els que INNOVACC participem; també en Raul Requena de bonÀrea va explicar la regeneració i reutilització d’aigua a la indústria alimentaria càrnia.

A la última taula, sobre valorització de productes i subproductes derivats del tractament de l’aigua, també hi va participar un associat, Sandra Casas d’Eurecat, explicant el Sea4Value: projecte europeu, de la convocatòria H2020, de tecnologies innovadores per la recuperació de recursos de les salmorres de dessalinització.

També es va dur a terme una sessió paral·lela del Club de Sostenibilitat del Consell Empresarial d’Osona, on hi van participar també dos dels nostres socis: Gemma Vivet, de Grup Gepork i Sergio Ponsá, de BETA Technological Center.

Per últim, a la tarda, vam tenir la oportunitat de visitar la depuradora que va inaugurar fa dos anys Grup Viñas, en la que tracten les aigües residuals de l’escorxador, amb una capacitat de 500 m3/dia, i en la que utilitzen tècniques mediambientals que permeten una optimització del tractament amb el mínim cost energètic com per exemple difusors d’aigua-aire d’alt rendiment o membranes d’ultrafiltració.

El dijous el Congrés es va centrar amb els paisatges agroforestals resilients, debatent el paisatge com a cadena de valor de la bioeconomia i casos d’èxit de paisatges resilients a Catalunya.

També es va organitzar una sessió paral·lela de transferència de coneixement “L’aigua al món local”. En aquesta, hi van participar dos dels nostres associats, Esther Vega del CTBETA i Francesc Prenafeta Boldú d’IRTA.

Per INNOVACC és un plaer seguir col·laborant amb un Congrés de referència com ho és el BIT, per conèixer tendències, innovacions i projectes empresarials entorn la bioeconomia. També, no ho negarem, és un gran orgull veure-hi l’alta participació dels nostres associats!

SIGMADAF, situada a Cornellà del Terri, fabrica sistemes de flotació per aire dissolt (DAF) pel tractament d’aigua residual i de reactors biològics de membranes (MBR)

La reutilització d’aigües residuals és una de les millors solucions per fer un ús responsable i estalviar en la situació actual de sequera

…La innovació i l’economia circular han esdevingut elements clau per tal d’assolir aquesta fita. Empreses del territori com SIGMADAF, del Grup AGUA SIGMA, situada al polígon industrial Pont-Xetmar de Cornellà del Terri, ja treballen en sistemes que milloren la reutilització de l’aigua. Concretament, dedicant-se a la fabricació d’equips de flotació per aire dissolt (sistemes DAF) i de reactors biològics de membranes (MBR).

Notícia publicada el dia 22/03/2024 a la web: https://www.diaridegirona.cat/economia/2024/03/22/sistemes-tractament-aigues-residuals-99052479.html?pimec-source=www.diaridegirona.cat&pimec-widget=49&pimec-config=608&pimec-mod=1&pimec-pos=0

Donem la benvinguda al nostre clúster a l’empresa NOVTEC Assessorament i Implementació de noves tecnologies, SL que des d’aquest mes de març ja forma part dels socis d’INNOVACC!

L’ empresa situada a la comarca d’Osona, a Barcelona, es dedica a oferir serveis integrals d’assessorament, creació i implementació de solucions per a la digitalització i automatització de processos empresarials.

Destaquen per la seva capacitat de realitzar processos que integren maquinària i software, per dur a terme la captura de dades en planta, l’automatització de processos i la digitalització.

Amb un enfocament centrat en l’eficiència i la innovació, treballen de valent amb els seus clients per identificar les seves necessitats específiques i oferir solucions a mida que impulsen el creixement i l’optimització de les seves operacions empresarials.

Web

ALIMENTARIA 2024

Espai The Alimentaria Hub, Trends & Innovation: pavelló 5 estand 5.

Barcelona, 19 de març de 2024.- El centre tecnològic Eurecat anticipa a la fira Alimentaria la tecnologia de fermentació com a eina innovadora per obtenir nous ingredients basats en proteïna alternativa de fonts vegetals, insectes, fruita seca, bolets o algues, i optimitzar les propietats sensorials i nutricionals de les proteïnes vegetals, per contribuir a la sostenibilitat de la indústria agroalimentària.

Davant les previsions d’increment de la població mundial, que es calcula que l’any 2050 pot arribar als 9.700 milions de persones, les empreses alimentàries es troben davant el repte de la recerca de noves fonts proteiques per cobrir la demanda del mercat en els propers anys, amb el consum de proteïna alternativa procedent de fonts basades en vegetals, algues i fongs, insectes o carn cultivada.

En aquest context, “Eurecat aplica processos fermentatius innovadors en fase sòlida, de baix consum energètic i mediambiental, per modular les propietats sensorials, tecnològiques i nutricionals de nous ingredients proteics i elaborar productes com, per exemple, el vinagre de poma o la beguda de kombutxa, implementada en la iniciativa Ekoferm per donar un nou valor a subproductes i excedents d’origen vegetal”, explica l’investigador de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat Pau Sentís.

“Aquesta recerca es realitza des de la plataforma mixta de Tecnologia dels Aliments d’Eurecat i la Universitat de Lleida (UdL)”, afegeix l’investigador d’Eurecat, que presenta també a Alimentaria el projecte PROVEG, en el qual s’han dissenyat i desenvolupat nous aliments de base vegetal, a partir de fonts de proteïna vegetal com bolets, fruita seca o algues.

Com destaca la directora de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, Nàdia Ortega, “cal un enfocament integral en l’aplicació de solucions sostenibles i saludables per al subministrament d’ingredients proteics en el futur, així com la realització d’estudis sobre la seva seguretat, la qualitat proteica i l’impacte que poden tenir en la salut de les persones i dels animals, estudis com els que duem a terme des del centre tecnològic”.

En el marc de l’esdeveniment, la directora de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat ha participat en la presentació de l’estudi de mapatge de les infraestructures tecnològiques existents a Catalunya per al processament de proteïna alternativa, elaborat en col·laboració amb l’IRTA i impulsat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa, i cofinançat en el marc del Programa del FEDER de Catalunya 2021-2027.

El document permet conèixer les infraestructures disponibles i necessàries en les cinc cadenes de valor identificades en aquest àmbit, que són proteïna vegetal, micro i macroalgues, insectes, fermentació i proteïna de cultiu, “per posicionar Catalunya com a referent en l’àmbit de la proteïna alternativa”, destaca Nàdia Ortega.

Sostenibilitat, circularitat i eficiència a la indústria alimentària

D’altra banda, en l’àmbit de la sostenibilitat, Eurecat avança diverses innovacions que aprofiten i valoritzen els subproductes de la indústria agroalimentària per obtenir nous ingredients alimentaris millorats tecnològicament i nutricionalment, i per obrir oportunitats de noves activitats de valor al sector.

És el cas de les iniciatives SATURN, per a la valorització de subproductes de la indústria càrnica en base a greix que permetin generar noves activitats de negoci, i de LIFE SOLIEVA, que recupera els compostos presents a les salmorres generades en el procés de producció d’olives de taula per obtenir productes d’alt valor afegit per a la indústria alimentària.

“Posem a l’abast de les empreses del sector de l’agroalimentació solucions per incrementar la sostenibilitat de les seves operacions, així com per optimitzar l’eficiència energètica i en l’ús de l’aigua a la indústria i afavorir-ne una millor gestió mitjançant l’estalvi i la reutilització quan és possible”, explica la desenvolupadora de negoci del Mercat d’Alimentació d’Eurecat, Carol Benedi.

En aquest sentit, es mostra el projecte EFERNEVI que aplica al sector vitivinícola eines per a la gestió de l’eficiència energètica amb la hibridació de tecnologies basades en energies renovables i equips d’alt rendiment.

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya, aplega l’experiència de més de 750 professionals que generen un volum d’ingressos que supera els 60 milions d’euros anuals i dona servei a 2.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta, Vila-seca i Xile, participa en més de 200 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 200 patents i 10 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

Més informació:
Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa

Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org

Donem la benvinguda al nostre clúster a l’empresa Carniques Illas Juli, SL
que des d’aquest mes de març ja forma part dels socis d’INNOVACC!

Seleccionen, elaboren i comercialitzen carns fresques i ultracongelades.
La tradició de més de 60 anys d’experiència en el sector avala la passió i compromís de l’equip que salvaguarda la qualitat, desenvolupament i innovació dels seus productes per oferir una gamma d’aliments i serveis de confiança.

Web

Les exportacions gironines han crescut un 10% durant el gener i les vendes que les empreses del territori han fet a l’exterior assoleixen els 650,9 milions d’euros, segons informa l’ACN. Els principals sectors que capitanegen l’estadística continuen essent l’agroalimentari –amb les càrnies al capdavant– i la indústria química. En paral·lel a Girona, tant Lleida com Tarragona també tanquen un gener a l’alça, però Barcelona cau un 4% en exportacions i el pes que tenen les seves indústries dins el global llasta la mitjana catalana (perquè les vendes a l’exterior baixen un 1,3%). D’altra banda, durant aquest gener les importacions han crescut un 20,6% a Girona i el valor d’aquells productes que han vingut de fora s’ha situat en 361,2 milions d’euros.

Notícia del dia 18/03/2024 a la web: https://www.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/2398267-les-exportacions-gironines-creixen-un-10-durant-el-gener.html

Si tens experiència i coneixement, per què no compartir-ho amb empreses que ho necessitin?

Sol·licitar l’acreditació pel període 2022-2030.

Acredita’t com a persona assessora dels programes d’ACCIÓ i posa al servei del teixit empresarial de Catalunya la teva excel·lència professional.

Estaràs al costat de l’empresa durant la implementació dels serveis d’ACCIÓ com un suport bàsic per al seu èxit.

Més informació

El diumenge 10 de març de 2024 es va celebrar la 96a Gala dels Òscar. El món del cinema es va omplir de glamour i reconeixements i, a IMANcorp FOUNDATION no volem quedar-nos enrere. Inspirats per la màgia del setè art, estem encantats de presentar el nostre nou projecte, que busca portar l’experiència cinematogràfica a un nivell completament nou.

Ens traslladem fins a la teva empresa i muntem el Cinema Projeccions-Diversitat, on a les seves diferents sales es projecten curts internacionals que no només entretenen, sinó que també inspiren, provoquen reflexions i amplien la nostra visió, tolerància i respecte cap a les persones amb discapacitat.

Aquesta iniciativa fusiona la màgia del cinema amb la importància fonamental de la inclusió en un món cada vegada més divers.

Com et beneficia això a tu i a la teva empresa? Llums, Cambra, Acció! no és només un projecte, és una eina per construir un entorn laboral inclusiu. Busquem col·laborar amb un espai de reflexió i treball en equip, fomentant la importància de la diversitat a tots els nivells.

Estàs llest per donar el següent pas cap a un futur més inclusiu?

Més informació: Mònica Vargas (Key Account Manager Food) mvargas@imancorp.es, T. 638 15 17 96

Dracfort® presenta a Alimentaria una solució innovadora per restaurar l’acabat sanitari dels panells frigorífics. Es tracta d’una nova resina de pmma EVIMMA®, que als 60 minuts de la seva aplicació ja es por posar en servei. Proporciona un acabat bacteriostàtic i apte per al contacte alimentari directe.

Gràcies a això, els panells malmesos per l’activitat industrial poden tornar a ser aptes per a qualsevol auditoria de seguretat alimentària en qüestió de minuts i amb una senzilla aplicació tipus pintat.

Aquesta nova resina de Dracfort® es comercialitza sota el nom de DF FAST PAINT WHITE-P, i estarà  exposada en una aplicació de mostra a l’estand de Dracfort® a Alimentaria (Pavelló 3, Estand D777. Al fons d’Intercarn).

Veure vídeo tutorial de l’aplicació de DF FAST PAINT WHITE-P

magnifiercross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram