INNOVACC com a Entitat col·laboradora en difusió, tenim el plaer de convidar-vos a la setena edició del Congrés Nacional d’Indústria, organitzat pel Ministeri d’Indústria i Turisme, que se celebra el 13 i 14 de novembre a Barcelona. Sota el lema «Autonomia estratègica industrial: assegurant el nostre futur» abordarem el paper crucial que la indústria espanyola i les pimes tenen per aconseguir una major autonomia estratègica en línia amb els desafiaments actuals de la UE. Aquest setè Congrés es confirma com un referent per a tota la indústria, reunint líders de màxim nivell i tots els professionals compromesos amb el present i el futur de la nostra indústria.
Descobrirem els pilars fonamentals de la Llei d’Indústria i Autonomia Estratègica. Una nova llei que suposarà un abans i un després a l’impuls transformador de la indústria espanyola. Aquesta edició, donant continuïtat a l’èxit de l’any passat, oferirà un espai ampli de networking on els assistents podran programar reunions i enfortir vincles clau.
En línia
Des de l’Institut Cerdà, han col·laborat amb l’Agència de Residus de Catalunya en la posada en marxa de la nova Plataforma de Simbiosi Industrial de Catalunya, iniciativa pionera que s’emmarca dins dels objectius dels Programes de Gestió de Residus de Catalunya del Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025, que impulsa la simbiosi industrial i la figura del subproducte a Catalunya, i del recent Full de Ruta de l’Economia Circular de Catalunya (FRECC).
L’acte se centrarà en la presentació de la nova plataforma de simbiosiindustrial.cat, destacant com pot ajudar a optimitzar els recursos i reduir els residus mitjançant la col·laboració entre empreses. Està destinat a tots els agents de la quàdruple hèlix (ciutadania, empresa, centres de coneixement i administració pública).
Per a registrar-se, seguiu aquest enllaç: https://forms.office.com/e/x80W6P7u2W
Dies: 10, 17, 24 i 31 d’octubre de 2024
Lloc: En línia els dies 10, 17 i 24 d’octubre. Presencial el 31 d’octubre, a l’Escola Agrària i
Alimentària de l’Empordà, Finca Camps i Armet de Monells.
El sector alimentari té una sèrie de requisits normatius, entre els quals els que es refereixen a l’etiquetatge.
Malgrat la legislació és coneguda per a tots, no sempre és fàcil d’interpretar i sorgeixen molts dubtes. Quina és la denominació del nostre producte? Com hem d’enumerar els ingredients? Si una matèria primera porta additius, els hem d’indicar a l’etiqueta? Com indiquem els al·lèrgens? Podem dir que n’hi pot haver traces “per si de cas”? Hem d’indicar la quantitat neta? I si envasem per unitats? Qui ha de constar com a responsable del producte? I si l’elabora un altre per a mi? És obligatori indicar els valors nutricionals dels productes i com els determinem? Podem dir que el nostre producte és “natural” o “artesà”? Hem d’indicar la caducitat o el consum preferent?
Aquest curs és un taller teòric i pràctic que s’adreça a responsables tècnics d’indústries alimentàries. Es relacionaran els continguts amb exemples pràctics d’acord amb els interessos i sectors d’activitat representats.
El curs es farà en línia utilitzant la plataforma Teams excepte la darrera sessió, que es farà presencialment.
Podeu inscriure-us-hi a l’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà a través de l’enllaç:
https://forms.gle/NunbwaP3asXUdQL5A
Organiza:
Amb aquest curs, adreçat principalment a petits elaboradors i xarcuters, es vol donar a conèixer el procés per a l’elaboració de productes cuits artesanals, tals com la botifarra blanca, negra, la de dos colors i la de perol, i resoldre els dubtes que poden sorgir relacionats amb l’elaboració dels mateixos.
Us hi podeu preinscriure mitjançant el qüestionari de l’enllaç
https://forms.gle/MRrnprgPrWkEKV5E8
Lloc: EAA Empordà, Finca Camps i Armet s/n, 17121 Monells
Organiza:
8, 9 i 10 d’octubre se celebrarà a Lleida la 5a Conferència Europea sobre el Fòsfor Sostenible.
Aquest esdeveniment internacional de gran rellevància es duu a terme per primera vegada a Catalunya, posant un èmfasi especial en el context Mediterrani.
Ponents de renom i entitats influents, incloent-hi representants de la Comissió Europea, Fertilizers Europe, la European Biogas Association, entre d’altres. El programa complet de la conferència està disponible a la pàgina web de l’ESPC5, i les inscripcions ja estan obertes.
Aquesta conferència abordarà temàtiques clau relacionades amb la bioeconomia i la gestió sostenible del fòsfor, incloent ponències sobre tecnologies de recuperació de nutrients, el potencial dels nutrients recuperats de fonts secundàries per la substitució de fertilitzants fòssils, els impactes ambiental causats per la fertilització, l’agricultura ecològica, entre altres.
Durant el tercer dia, es realitzaran visites tècniques a la fàbrica de l’empresa Fertilizantes del Ebro i a la planta de Bioenergia d’Almenar, i durant les tres jornades s’exposaran una vuitantena de pòsters de projectes vinculats a la temàtica del congrés. Tot i que les sessions seran en anglès, es disposarà de servei de traducció simultània a l’espanyol per garantir que ningú es perdi cap detall.
Per a qualsevol qüestió o consulta, no dubteu a contactar amb nosaltres a través del correu electrònic info.espc5@uvic.cat.
Pàgina web: https://www.phosphorusplatform.eu/espc5
Inscripcions: https://forms.creacongresos.com/espc5/
Organitzat per la Plataforma Europea del Fòsfor (ESPP), juntament amb el Centre Tecnològic BETA de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.
La Xarxa H2CAT juntament amb ACCIÓ i el CEEC organitzen el pròxim 18 de setembre al Parc de Recerca i Innovació de la UdG el Demo Day, una jornada sobre innovació tecnològica al voltant de l’hidrogen, en què es presentaran noves solucions en aquest àmbit desenvolupades pels grups de recerca de la xarxa.
L’objectiu de la jornada és acostar les tecnologies d’hidrogen a la indústria local de Girona, així com identificar l’impacte que tindria la implementació d’aquestes tecnologies en el territori. Entre les tecnologies que s’hi presentaran hi ha l’hidrogen renovable que pot donar solució a grans reptes de sectors productius de la zona com el transport i distribució, la manufactura/maquinària, la indústria intensiva en energia, el tèxtil, el farmacèutic, el sector agroalimentari i la gestió de residus, entre d’altres.
A banda d’aquestes presentacions, la jornada també inclourà un espai de demostracions tecnològiques i prototips, i una darrera part de reunions B2B amb els investigadors de la xarxa.
L’organització d’aquest esdeveniment compta amb el suport de l’AGAUR i el Departament de Recerca i Universitats.
Lloc: Parc de Recerca i Innovació de la UdG
C/ Pic de Peguera, 11 · Girona
Edifici Centre d’empreses-Giroemprèn