Calendari: 4, 11,18, i 25 de juny

Lloc: En línia els dies 4, 11 i 18 de juny. Presencial el 25 de juny.
Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà a la Finca Camps i Armet de Monells.

Cost: dret d’inscripció 32€, segons l’Ordre ACC/54/2022


L’objectiu d’aquest curs és proporcionar als assistents les eines necessàries per a la realització del sistema d’APPCC i Prerequisits en embotits crus curats.

El curs es farà en línia utilitzant la plataforma Teams excepte la darrera sessió, que es farà presencialment.

Professorat
Mònica Saltor i Jacas, consultora en Seguretat alimentària.

Més informació

Organitza:

 

La realitat virtual i augmentada ofereixen una formació precisa i segura per a treballadors de la indústria alimentària. Amb simulacions
d’entorns laborals, pràctiques en seguretat alimentària, visualització de processos i resolució de problemes, s’optimitza la capacitació. A més,
permeten la pràctica en interacció amb clients i ofereixen formació personalitzada, millorant l’eficàcia i la qualitat dels programes de formació
mentre redueixen costos.

Tota la jornada anirà a càrrec de Joan Torrents. Consultant developer de l’empresa Innovae.

Veure programa

Inscripció

Organitza:

EL 21 d’abril, va ser el Dia Mundial de la Innovació i la Creativitat i d’aquí a un any serà el tancament de les candidatures dels Premis a l’Emprenedoria, que han organitzat des de l’Institut Alberto Martínez Ortega, fundador del grup industrial CARINSA, per donar suport a emprenedors de startups que treballin en tres dels àmbits descrits a les nostres bases legals dels premis: nutrició i salut; sostenibilitat, regeneració i impacte (justament avui és el Dia Mundial de la Terra); i disrupció i emocions.

GRUP CARINSA organitzarà diferents webinars, tant en alimentació com en perfumeria, recordant aquests tres eixos dels premis. El primer estarà especialitzat en el camp de la nutrició i tindrà lloc el lloc el proper dimarts 28 de maig de 2024, de 12:00 a 13:30 h, en commemoració del Dia Mundial de la Nutrició, i tractarà l’impacte de l’alimentació al benestar i la salut de les persones.

La jornada començarà amb la presentació de la mateixa per part de la CEO, la Sra. Vanesa Martinez Chamorro, qui explicarà l’estratègia de la companyia en nutrició i salut, juntament amb els seus clients B2B, per aconseguir productes nous al mercat.

Així mateix, el Dr. Javier Morán, soci i director de Food Consulting and Associates i col·laborador de GRUPO CARINSA, farà una ponència, sota el títol Trazando el Camino cap a la Salut Integral: Nutrició i One Health a la Cruïlla, sobre la convergència entre la alimentació, salut humana i equilibri mediambiental.

També tindrem el plaer de comptar amb la col·laboració del centre tecnològic Eurecat, en concret amb el Sr. Francesc Puiggrós i la Sra. Nàdia Ortega, que faran una dissertació sobre els projectes d’R+D amb GRUP CARINSA, destacant el projecte PREVENTOMICS, en què s’aposta per la nutrició personalitzada preventiva, i el projecte BIOLACT, en què s’ha fet una selecció de cultius starters autòctons algerians amb activitat probiòtica.

Seguidament, el Dr. Miguel Ángel Cubero, assessor tècnic d’alimentació de GRUP CARINSA, i els Srs. Sergi Colomina de Frias i Marçal Rodríguez, tècnics d’R+D de la companyia, portaran els assistents del webinar de la teoria a la indústria , mitjançant una explicació de les innovacions en nutrició i salut que està realitzant GRUP CARINSA per als seus clients.

Finalment, la Sra. Montse Rivero, presidenta de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA), farà la cloenda del webinar, després d’una ronda de preguntes dels assistents, a la qual us animem a contribuir-hi.

Inscripcions

Enllaç Teams

Informació sobre ajuts i serveis. En línia.

Connecta’t a la presentació per conèixer la nova convocatòria de Cupons d’ACCIÓ, els ajuts directes de fins a 20.000 euros per enfocar l’estratègia o encetar projectes de transformació empresarial.

Una sessió única per uns ajuts excepcionals que et permetran transformar la teva empresa a través de l’assessorament dels proveïdors acreditats per ACCIÓ.

Més informació

La certificació FSSC (Food Safety System Certification) és un estàndard de Seguretat Alimentària reconeguda per GFSI.
La darrera versió publicada de la norma és la versió 6 que és d’aplicació obligatòria des de l’1 d’abril de 2024.
En aquesta jornada veurem quins són els principals canvis d’aquesta nova versió i com afecten a les empreses que ja estan certificades o en procés.

Totes les ponències aniran a càrrec de la Isabel Lorente, Auditora de SGS International Certification Services Ibérica S.A.U.

Inscripció

Més informació

Organitza:

Aquesta jornada es realitza en línia. El dia abans de la jornada rebreu l’enllaç d’accés a l’aula virtual des d’on podreu seguir-la.

El malbaratament alimentari fa referència a aquells aliments que, tot i ser segurs i nutritius per a ser ingerits pels éssers humans, per diversos motius, es descarten o s’apliquen per a usos diferents de l’alimentació humana o animal al llarg de tota la cadena alimentària. La seva prevenció és un dels eixos a treballar dins els objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

La legislació actual contempla la necessitat de prevenir el malbaratament alimentari en tota la cadena alimentària.
En aquesta jornada parlarem de quins són aquests requeriments legals i quines estratègies ens poden ajudar a reduir aquest malbaratament.

Totes les ponències aniran a càrrec de la Isabel Lorente, Auditora de SGS International Certification Services Ibérica S.A.U.

Inscripcions

Més informació

Organitza:

Els Reglament 1169/2011, sobre la informació alimentària facilitada al consumidor estableix l’obligació d’indicar
la informació nutricional dels productes alimentaris en el seu etiquetatge. Algunes informacions són obligatòries i d’altres voluntàries. El Reglament estableix també les possibles maneres d’indicar aquesta informació de forma clara per al consumidor.

La ponència anirà a càrrec de Ferran Ribas. Consultor de GHQ Assessors SL i col·laborador del DACC en l’elaboració de documents, guies i materials de formació en qualitat agroalimentària.

En aquesta jornada es proposarà una metodologia per fer l’etiquetatge nutricional a partir del càlcul i/o analítiques del producte, de la forma més adequada i amb el mínim cost per a l’operador.

Més informació

Jornada de formació contínua organitzada per l’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà en el marc del PATT

Podrà seguir-se presencialment a les instal·lacions de l’Agència de Residus de Catalunya (Pg. de la Zona Franca, 107, Sants-Montjuïc, 08038 Barcelona) o virtualment.


En aquesta sessió podràs conèixer la nova convocatòria d’ajuts Nuclis d’R+D Green en economia circular en l’àmbit dels residus.

Es presentaran les característiques d’aquests ajuts per a la realització d’activitats de recerca industrial i desenvolupament experimental, que podran portar a terme les empreses de forma individual o en cooperació amb altres empreses i/o amb un soci desenvolupador acreditat TECNIO i/o soci internacional.

Els projectes d’R+D d’aquesta convocatòria han d’estar relacionats amb la prevenció, la reducció de la generació i la gestió correcta dels residus i comportar nous processos o la millora tecnològica dels ja existents.

Els projectes han de ser liderats per una empresa catalana i tenir com a objecte el progrés de la tecnologia. Es considerarà que hi ha progrés tecnològic quan l’objectiu del projecte estableixi un avenç de com a mínim un punt respecte als Technology Readiness Levels (TRL) compresos entre el TRL 3 i TRL7.

Inscripcions

Més informació

Podrà seguir-se presencialment a ACCIÓ (Passeig de Gràcia, 129) o virtualment.


En aquesta sessió podràs conèixer la nova convocatòria d’ajuts Nuclis d’R+D empresarial 2024.

Es presentaran les característiques d’aquests ajuts per a la realització d’activitats de recerca industrial i desenvolupament experimental, que podran portar a terme les empreses de forma individual o en cooperació amb un soci desenvolupador acreditat TECNIO o amb un soci internacional.

Els projectes d’R+D objecte d’aquesta convocatòria han de ser liderats per una empresa catalana i tenir com a objecte el progrés de la tecnologia. Es considerarà que hi ha progrés tecnològic quan l’objectiu del projecte estableixi un avenç de com a mínim un punt respecte als Technology Readiness Levels (TRL) compresos entre el TRL 3 i TRL7.

Les empreses beneficiàries obtindran una intensitat d’ajut d’entre el 25% i el 70% del pressupost del projecte.

Donar a conèixer i presentar el nou programa d’ajuts a fons perdut per finançar nous productes o serveis tecnològics d’alt risc. Possibilitat de presentar propostes de projectes tenint en compte les característiques especificades.

Una empresa o agent del sistema R+D.

Inscripcions

Més informació

Podrà seguir-se presencialment a ACCIÓ (Passeig de Gràcia, 129) o virtualment.


En aquesta sessió podràs conèixer la nova convocatòria d’ajuts Nuclis d’R+D Green en canvi climàtic.

Es presentaran les característiques d’aquests ajuts per a la realització d’activitats de recerca industrial i desenvolupament experimental, que podran portar a terme les empreses de forma individual o en cooperació amb altres empreses i/o amb un soci desenvolupador acreditat TECNIO i/o soci internacional.

Donar a conèixer l’instrument de finançament per a projectes d’R+D en canvi climàtic, presentar les característiques de la convocatòria 2024 i resoldre dubtes dels assistents.

Una empresa o agent amb experiència en projectes d’R+D i innovació que tingui interès en portar a terme iniciatives canvi climàtic.

Inscripcions

Més informació

magnifiercross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram