Ets una empresa del sector agroindustrial o forestal i estàs pensant en quin pot ser  el proper pas en la teva estratègia de digitalització?

El Centre d’Innovació Digital Agroalimentari i Forestal (CIDAFcat) et pot ajudar en la cerca de solucions digitals per a la teva empresa, a promoure els teus serveis i a trobar socis per as teus projectes.

Vine a conèixer els serveis que ofereix el centre, decobriràs les línies d’actuació i exemples concrets de com la transformació digital està canviant els processos productius del sector.

En aquesta jornada presencial descobriràs l’objectiu del CIDAFcat de facilitar el desenvolupament i l’adopció d’eines digitals als sectors agroalimentari i forestal de Catalunya, actuant de connector entre les empreses de demanda i els agents rellevants en matèria de digitalització (centres tecnològics, administracions públiques, proveïdors privats, etc.)

Més informació

Organitza: ACCIÓ

Sabies que el 95,5% de les empreses catalanes són microempreses? Una xifra superior a la d’altres països europeus com Alemanya (84,4%) o Dinamarca (88,9%) on proporcionalment les empreses tenen una dimensió superior. En un entorn volàtil com l’actual, el creixement empresarial és clau per al futur d’empreses com la teva.

Aquesta nova edició del Cluster Day posarà el focus en les qüestions clau relacionades amb el creixement amb propòsit.

Una pime, startup, multinacional, centre tecnològic o universitat.

Vine a aquesta jornada presencial i descobreix com fer créixer la teva empresa per fer front als grans reptes actuals, tot cooperant amb el teu ecosistema empresarial!

Lloc:
Pujada de la Mercè, 12
17004 Girona

Més informació

Organitza:

En aquesta jornada, s’explicarà com adaptar els seus equips i processos a la indústria 4.0.
Iniciarem el camí cap a la maduresa digital a plantes de producció i s’explicarà com facilitar la convergència de dades entre producció i la xarxa corporativa. Així, es donaran les claus per millorar l’eficiència i reduir els costos, millorar la qualitat del producte i obtenir una total traçabilitat i monitoratge en temps real. Finalment, s’analitzarà, entre tots, el futur de la producció digital.

Programa i inscripció

Organitza: Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentaci

Webinar (Zoom) dedicat especial focus als sectors Salut, Jurídic i Agroalimentari.

Inscripció gratuïta prèvia inscripció obligatòria
Dirigida a: Empresaris, autònoms i directius d’empresa

Organitzada per i2CAT i la Cambra de Comerç de Girona en el marc del projecte Àrees Digitals.

En el següent enllaç trobareu informació addicional així com l’accés a les inscripcions.

 

Comenceu a guardar-vos el dilluns dia 16 de desembre per venir a l’Assemblea General Extraordinària d’INOVACC que aquest any la farem a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona.

 

Veure zona d’aparcament

Jornada presentació Projecte Mætpack

Presentació dels resultats finals de la “Guia de packaging sostenible pel sector carni i de la proteïna alternativa“, que s’ha elaborat en el marc del projecte MEÆTPACK.

El projecte és una aposta col·laborativa del Packaging Cluster amb INNOVACC per elaborar un estudi sectorial dels envasos carnis i de la proteïna alternativa en el context de l’Economia Circular i l’Ecodisseny. El projecte busca examinar de manera integral les diferents solucions sostenibles d’envasos considerant tant la petjada ambiental dels envasos com la seva contribució a reduir el malbaratament alimentari dels productes que protegeixen. MEÆTPACK ha estat implementat per inèdit i finançat amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya 2022.

La jornada, enfocada a empreses i entitats dels 3 sectors: packaging, carni i de la proteïna alternativa i reciclatge i final de vida, tindrà lloc a IRTA Monells i comptarà amb la visita a les seves instal·lacions.

Últim taller que es realitzarà dins del cercle de tallers que han anat organitzant EURECAT sobre el projecte europeu ERA_FABRIC.

L’objectiu principal d’aquest taller és recopilar aportacions i expertesa per formular polítiques que impulsen avenços en recerca, tecnologia i innovació dins la European Research Area. En particular, en aquest tercer taller explorarem i intercanviarem entre els diferents agents participants les polítiques i/o iniciatives de recerca i innovació que donen rellevància a la HUMAN CENTRICITY, com ara la transició al nou paradigma de la Indústria 5.0. Durant el taller, ens dividirem en 3 focus groups per discutir aquest tema entorn tres àrees claus:

EURECAT l’ha identificat com un agent clau dins de l’ecosistema català i les vostres perspectives i contribucions són inestimables per a aquest procés. En aquest taller, esperem rebre interessats de les 9 regions que participen en el projecte:

Els participants tindran una varietat de procedències, incloent universitats, centres de recerca, organismes governamentals, hubs d’innovació digital, intermediaris, indústria, societat civil, entre altres. També esperem participants d’un altre projecte semblant amb agents regionals d’altres ecosistemes d’innovació que té el nom de COOPERATE (About (cooperate-project.eu)).


Si us plau, confirmeu la vostra assistència tan aviat com sigui possible inscrivint-vos en aquest formulari: enllaç.

L’agenda i l’enllaç Zoom per unir-vos al taller el rebreu uns dies abans del taller si us heu inscrit al formulari prèviament.

La mecanització de la neteja en la indústria alimentària és clau per augmentar l’eficiència, la seguretat i la productivitat. En aquesta jornada, es
presentaran les opcions més avançades del mercat i els factors determinants per escollir la millor solució per cada indústria.

L’objectiu serà optimitzar els processos de neteja per tal d’incrementar la productivitat a la indústria alimentària i afavorir la sostenibilitat.

Veure programa

Inscripcions

Per a més informació: Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà.
Narcís Feliu, Tel.: 972 630 123
A/e: narcisfeliu@gencat.cat

Organitza: Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El proper 17 de desembre, el Centre Tecnològic BETA de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, organitza la primera jornada per impulsar la futura Plataforma Catalana de Nutrients.

La iniciativa, que compta amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, pretén agrupar tots els actors de la cadena de valor, per tal d’unir esforços i abordar de manera conjunta i consensuada un dels principals reptes del territori català, la gestió sostenible de nutrients, promovent la bioeconomia circular als sistemes agroalimentaris del nostre país.

L’acte està dirigit a professionals de l’àmbit de la gestió dels nutrients, des de sectors com el ramader i l’agrícola, fins a gestors de residus, productors de productes fertilitzants, proveïdors de tecnologies, administracions públiques, centres de recerca, universitats i altres agents relacionats. La jornada serà una oportunitat per a tots els professionals del sector a poder contribuir a la creació de la plataforma, i poder-ne definir de manera conjunta les bases i el seu funcionament.

Veure programa

Us esperem a Casa Convalescència, de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya el proper 17 de desembre!

 

Programa de la sessió:

10.00h  I. Introducció al programa: Benvinguda, presentació i objectius de la sessió.

10.15h  Dinàmica introductòria per conèixer-nos.

10.30h  II. Context empresarial global i del sector carni i de la proteïna alternativa: problemàtiques, demandes i oportunitats de les empreses associades al sector.

11.00h  III. L’estratègia de generació de valor compartit i la sostenibilitat corporativa: definició del concepte del valor compartit i la sostenibilitat corporativa.

11.30h  Descans

12.00h  IV. La generació de valor compartit al sector carni i de la proteïna alternativa: problemàtiques, mètodes i exemples de bones pràctiques.

12.15h  Dinàmica de treball de valor compartit sobre oportunitats de negoci de generació de valor compartit col·lectives a través de dinàmiques de grup basades en matrius conceptuals.

13.15h  V. Properes passes en l’execució del projecte.

13.30h Tancament


Sessió presencial

La sessió requerirà de l’atenció i participació activa de les empreses, amb activitats dinàmiques interactives per reflexionar sobre la generació de valor compartit com a element estratègic, transversal i competitiu en el desenvolupament del negoci. Es treballarà per crear, identificar i prioritzar oportunitats de negoci de generació de valor compartit al sector.

Us podeu apuntar confirmant la vostra assistència amb un e-mail a la Marta Pujolar mpujolar@innovacc.cat o innovacc@innovacc.cat


Des d’INNOVACC volem agrair la participació de la cinquantena d’empreses que van assistir a la sessió de llançament i animem a totes les empreses, tant les que hi van assistir com les que s’hi vulguin afegir, a participar a la propera sessió presencial: “Sessió de treball I, La generació de valor compartit en el sector carni i de la proteïna alternativa“.


 

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram