La Xarxa H2CAT juntament amb ACCIÓ i el CEEC organitzen el pròxim 18 de setembre al Parc de Recerca i Innovació de la UdG el Demo Day, una jornada sobre innovació tecnològica al voltant de l’hidrogen, en què es presentaran noves solucions en aquest àmbit desenvolupades pels grups de recerca de la xarxa.
L’objectiu de la jornada és acostar les tecnologies d’hidrogen a la indústria local de Girona, així com identificar l’impacte que tindria la implementació d’aquestes tecnologies en el territori. Entre les tecnologies que s’hi presentaran hi ha l’hidrogen renovable que pot donar solució a grans reptes de sectors productius de la zona com el transport i distribució, la manufactura/maquinària, la indústria intensiva en energia, el tèxtil, el farmacèutic, el sector agroalimentari i la gestió de residus, entre d’altres.
A banda d’aquestes presentacions, la jornada també inclourà un espai de demostracions tecnològiques i prototips, i una darrera part de reunions B2B amb els investigadors de la xarxa.
L’organització d’aquest esdeveniment compta amb el suport de l’AGAUR i el Departament de Recerca i Universitats.
Lloc: Parc de Recerca i Innovació de la UdG
C/ Pic de Peguera, 11 · Girona
Edifici Centre d’empreses-Giroemprèn
Premi Catalunya d’Ecodisseny 2025, premi convocat pel Departament d’Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, i amb la participació de l’Agència de Residus de Catalunya com a la secretaria tècnica.
Tota la informació està disponible a la pàgina web http://premiecodisseny.gencat.cat.
Taller per abordar els reptes en matèria de producció agroalimentària sostenible de l’Arc Mediterrani, que organitza la Generalitat de Catalunya.
Lloc: Sala Nau de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona
Aquesta jornada s’emmarca dins la Cimera Fam Zero, V Cimera Mundial de Regions sobre Seguretat i Sobirania Alimentària.
Confirmeu la vostra assistència abans del dia 25 de setembre, al correu: sdg_transferenciainnovacio.agricultura@gencat.cat
Ets una petita o mitjana empresa amb productes de qualitat? Vols descobrir diferents estratègies d’entrada al retail de l’alimentació?
Hi ha mercats amb entorns altament competitius degut a la pluralitat de la seva oferta. Això fa que petites i mitjanes empreses tingueu dificultats per destacar els vostres productes en canals de comercialització com el retail.
Participa en aquesta sessió virtual per conéixer i obtenir informació sobre el mercat del Regne Unit, França, Estats Units i Alemanya i el seu funcionament.
Una petita o mitjana empresa que elabora o comercialitza productes d’alimentació.
En aquesta sessió, coneixeràs:
Organitza: ACCIÓ
Els ajuts a projectes d’innovació tecnològica Green tenen per objectiu finançar projectes de transformació tecnològica mitjançant la incorporació de tecnologies verdes (TRLS 7-9) que generin productes, processos o serveis que estiguin alineats amb la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i l’adaptació als impactes del canvi climàtic.
Una pime industrial o de serveis a la indústria.
Organitza: ACCIÓ
ACCIÓ t’acompanya en aquesta jornada en el marc d’activitats del projecte Enterprise Europe Network, del qual ACCIÓ forma part i que agrupa més de 450 organismes de suport a l’empresa en 50 països.
25 de SEPTIEMBRE de 2024 en Girona (Auditori Palau de Congressos)
Interempreses Media, editora de la publicació TecnoCARNE, i l’IRTA, Institut de recerca agroalimentari de reconegut prestigi mundial, organitzen la trobada de referència del sud d’Europa per al sector carni i de la proteïna alternativa. Una oportunitat per conèixer els darrers avenços d’una indústria en constant evolució que està generant un impacte sense precedents al sector alimentari.
Lloc: Auditori Palau de Congressos de Girona
Jornada per a directius/ves que co-organitzen des d’ACCIÓ amb IESE i Capitalisme Conscient els propers 18,19 setembre a Barcelona.
En el context de la creació de Valor Compartit es parlarà sobre com construir nous models de governança, incentius i propietat per tal de que les empreses millorin la seva contribució per reduir les desigualtats. Es comptarà amb ponents de prestigi internacional de Patagonia, la Universitat d’Oxford o la Copenhagen Business School, entre d’altres.
Aquí podeu veure el programa i fer la inscripció:
https://www.iese.edu/faculty-research/business-and-inequality-conference/
Saps com l’economia circular pot contribuir en la reducció d’emissions? Saps quines oportuntiats d’innovació empresarial ofereix l’economia circular?
L’economia circular pot contribuir en la reducció d’emissions i mitigar la vulnerabilitat de la UE en el subministrament de matèries primeres crítiques i cadenes de producció. També ofereix augmentar la productivitat dels recursos, reduir la dependència de recursos estratègics i accedir a nous mercats i clients.
En aquesta sessió virtual exploraràs:
Organitza: ACCIÓ
El curs, referent a la indústria càrnia, està centrat en la modernització i industrialització de la indústria en productes carnis i ofereix una revisió exhaustiva de tots els aspectes relacionats amb la tecnologia, la qualitat de la carn i dels productes carnis.
El Curs Internacional IRTA de Productes Càrnis se celebra del 4 al 22 de novembre a les instal·lacions de l’IRTA a Monells (Girona, Espanya).
El curs, dividit en sessions teòriques (60%) i sessions pràctiques (40%), serà impartit per professors especialitzats en tecnologia de la carn i productes carnis, i està format per 3 mòduls que es poden cursar conjuntament o per separat:
Mòdul 1
Tecnologia i qualitat de la carn i derivats carnis frescos.
Del 04 al 8 de novembre del 2024
Mòdul 2
Tecnologia d’embotits crus-curats i salaons.
De l’11 al 15 de novembre del 2024
Mòdul 3
Tecnologia de productes carnis cuits.
Del 18 al 22 de novembre del 2024
Organitza: IRTA