INNOVACC col·labora amb el Congrés BIT, a Vic, amb focus a “l’aigua i paisatges agroforestals resilients”

Tornar enrere

26/03/2024

Aquesta març, des d’INNOVACC, també vam col·laborar, i assistir, amb el 3r Congrés BIT, a Vic, amb focus a l’AIGUA I PAISATGES AGROFORESTALS RESILIENTS.

Dimecres dia 20, la jornada va constar de 3 taules rodones, en les que vam poder escoltar alguns dels nostres associats:

A la primera, sobre bones pràctiques en l’ús de l’aigua en l’agricultura, la ramaderia i la indústria agroalimentària, vam poder sentir diferents socis del clúster, primer la Rosa Gallart, d’Associació Porcsa GSP Lleida, explicant l’eficiència de l’aigua a la granja ramadera, també la Núria Romero, de Grup Viñas, explicant el cas d’èxit de Viñas, d’aigua regenerada a la indústria càrnia i l’Andrea Eguíluz, de Liquats Vegetals, explicant l’eficiència de l’aigua a la indústria alimentària de begudes vegetals.

A la segona, sobre regeneració i reutilització d’aigua, la Lídia Paredes, del BETA Technological Center, va parlar dels usos de l’aigua regenerada, segons l’origen i la legislació, i parlant també dels projectes REAQUA i AccelWater, en els que INNOVACC participem; també en Raul Requena de bonÀrea va explicar la regeneració i reutilització d’aigua a la indústria alimentaria càrnia.

A la última taula, sobre valorització de productes i subproductes derivats del tractament de l’aigua, també hi va participar un associat, Sandra Casas d’Eurecat, explicant el Sea4Value: projecte europeu, de la convocatòria H2020, de tecnologies innovadores per la recuperació de recursos de les salmorres de dessalinització.

També es va dur a terme una sessió paral·lela del Club de Sostenibilitat del Consell Empresarial d’Osona, on hi van participar també dos dels nostres socis: Gemma Vivet, de Grup Gepork i Sergio Ponsá, de BETA Technological Center.

Per últim, a la tarda, vam tenir la oportunitat de visitar la depuradora que va inaugurar fa dos anys Grup Viñas, en la que tracten les aigües residuals de l’escorxador, amb una capacitat de 500 m3/dia, i en la que utilitzen tècniques mediambientals que permeten una optimització del tractament amb el mínim cost energètic com per exemple difusors d’aigua-aire d’alt rendiment o membranes d’ultrafiltració.

El dijous el Congrés es va centrar amb els paisatges agroforestals resilients, debatent el paisatge com a cadena de valor de la bioeconomia i casos d’èxit de paisatges resilients a Catalunya.

També es va organitzar una sessió paral·lela de transferència de coneixement “L’aigua al món local”. En aquesta, hi van participar dos dels nostres associats, Esther Vega del CTBETA i Francesc Prenafeta Boldú d’IRTA.

Per INNOVACC és un plaer seguir col·laborant amb un Congrés de referència com ho és el BIT, per conèixer tendències, innovacions i projectes empresarials entorn la bioeconomia. També, no ho negarem, és un gran orgull veure-hi l’alta participació dels nostres associats!

magnifiercrossarrow-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram