INNOVACC ha organitzat la 6a reunió de seguiment del projecte europeu ACCELWATER a Vic

Tornar enrere

01/03/2024

La 6a Project Coordination Meeting (PCM) del projecte Europeu H2020 AccelWater va tenir lloc, els passats 27, 28 i 29 de Febrer. Va ser organitzada per CT-BETA, MAFRICA i INNOVACC a la Casa de Convalescència de Vic.

El projecte AccelWater, liderat per l’empresa grega AGENSO (Agricultural and Environmental Solutions), està en el seu quart i últim any d’execució i és un projecte de recerca i desenvolupament centrat en la implementació de solucions innovadores per a la gestió de l’aigua i l’optimització de recursos a la indústria alimentària.

A la PCM van participar tots els líders dels Work Packages (WP), així com la majoria dels membres del consorci. Seguint l’agenda, després de la benvinguda del president d’INNOVACC Esteve Espuña i una breu visió i actualització del sector carni, cada líder del WP va presentar els seus progressos i resultats obtinguts fins ara i les pròximes tasques i activitats a realitzar.

Un cop acabades les ponències dels WP, es va fer una activitat interactiva en grups. El primer dia, l’activitat va ser guiada per el CT-BETA “Water reuse: Opportunities and challenges in the food and beverage industry” que van separar els participants en grups de manera que a cada grup hi hagués un participant de cada empresa per discutir i identificar els reptes i oportunitats de cada demostrador. Durant l’activitat es va poder comparar les diferents administracions i com aquestes regulen la legislació de cada país.

L’activitat interactiva del segon dia va ser guiada per NTUA (National Technical University of Athens School of Chemical Engineering) relacionada amb el WP9 business cases and explotation strategy. NTUA va dividir en dos grups els participants, separant el demostrador de la carn i el del tomàquet en un grup i a l’altre el demostrador del peix i el de la indústria de la cervesa i làctics, completant els grups amb la resta de participants. Durant l’activitat es van discutir les prioritat dels KERs de cada demostrador en base a criteris d’adaptabilitat, cost, integració al mercat, necessitat de valoració, replicabilitat, etc. També es van discutir els avantatges i desavantatges de les solucions desenvolupades i els riscs associats.

Per acabar el PCM, el tercer dia, es va organitzar una visita guiada al CT-BETA i una a l’escorxador de MAFRICA on es va poder veure la planta pilot del projecte AccelWater, ubicada al costat de l’actual estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) industrial. Abans d’acomiadar-nos vam anar a fer l’últim dinar a Montserrat aprofitant per fer una mica de turisme.

En referència al demostrador que aplica als participants catalans, el CT-BETA ha treballat en dues línies de tractament. D’una banda, s’ha treballat, mitjançant la biorefineria, per a optimitzar i integrar processos de digestió anaeròbia alimentats a partir de residus i subproductes del mateix escorxador, per aconseguir biogàs que posteriorment es pugui utilitzar com a combustible. I d’altre banda, una segona via del bioassecatge dels fangs de depuradora de la mateixa indústria per fer-los servir com a combustible.

Per més informació:  https://www.accelwater.eu/

This project received funding from the European Union‘s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement ID 958266


magnifiercrossarrow-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram