Ponències a l’Espai INNOVA.CAT del DACC

Tornar enrere

02/04/2024

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) va disposar a la Fira Alimentària’24, d’un espai dedicat a la promoció i l’impuls de la innovació i l’emprenedoria al sector agroalimentari català, l’espai Innova.cat que va coorganitzar amb l’IRTA.

Una acció emmarcada dins el Pla Innova 2030, del DACC, amb l’objectiu de fomentar la innovació, reconèixer iniciatives innovadores i contribuir a promoure i consolidar empreses emergents del sector agroalimentari. La innovació és una prioritat per promoure un sector agroalimentari eficient, productiu, sostenible, diversificat i competitiu. En línia amb aquesta prioritat, per donar resposta als grans reptes del sector agroalimentari català, des del DACC es va promoure la innovació oberta i disruptiva, la transferència de coneixement i l’emprenedoria.

En dues ocasions, es van presentar projectes coordinats per INNOVACC de la mà dels nostres associats.

La primera, el dimecres 20, en el marc de la jornada de Sostenibilitat, es va presentar el projecte “SATURN: obtenció de greix inSATURat/saturat a partir de retalls d’especejament de carN per a productes d’alt valor afegit”, de la mà de la Cristina Rodríguez, investigadora del departament de nutrició i salut d’Eurecat i la Irene Nogué Serra, del departament d’R+D+i de MAFRICA S.A.

L’endemà, dijous 21, en el marc de la jornada de l’ús eficient d’aigua i energia a la indústria alimentària, es va presentar el “REAQUA: Estratègies per a la reutilització d’aigua a la indústria càrnia”, de la mà de la Lidia Paredes de la unitat de tecnologies i ambientals del BETA Technological Center.

Per concloure la jornada, vam acabar amb un INNOvermut, tot generant un espai networking per parlar dels reptes del sector.

Moltes gràcies, DACC, per seguir comptant amb INNOVACC en la organització d’actes com aquests!

Amb el suport de:

magnifiercrossarrow-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram