CASPE 4.0 Fase 2: Control and Analysis for Swine Production Efficiency 4.0

Tornar enrere

15/12/2023

El passat 28 de novembre es va publicar la resolució definitiva dels projectes presentats en la convocatòria extraordinària d’ajudes per a Agrupacions Empresarials Innovadores 2023 del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i finançada amb fons europeus NextGenerationEU (AEI2023MRR).

En aquesta convocatòria ha sigut aprovat el projecte «CASPE 4.0 Fase 2: Control and Analysis for Swine Production Efficiency 4.0» (Nº expedient: AEI-010500-2023-411), projecte interclúster liderat pel Clúster Espanyol de Productors de Bestiar Porcí (i+Porc), i en el qual participen Cooperativa Ramadera de Casp, les explotacions de producció Inporba i Agropecuària d’Albalatillo, i el clúster INNOVACC Clúster Català de la Carn i la Proteïna Alternativa.

CASPE 4.0 és un projecte en cooperació enfocat en la recerca industrial a través de l’ execució d’ activitats innovadores per a la transformació digital de les empreses participants, amb l’ objectiu d’ assolir la traçabilitat completa de la cadena productiva, l ‘ optimització dels processos productius i la millora en la qualitat i en l’ agilitat de la presa de decisions, garantint la qualitat i seguretat dels productes i la flexibilitat i adaptabilitat necessàries a les tendències de mercat i regulacions normatives. L’ experiència i resultats assolits mitjançant aquest projecte, potencialment replicables i extensibles a diferents empreses, promouen la integració del sector agroalimentari espanyol en l’ economia digital, com a eina de millora de la seva competitivitat.

Figura 1 Logotip del projecte CASPE 4.0

La fase 2 d’aquest projecte, aprovada en aquesta convocatòria 2023, optimitzarà el control i el desenvolupament digital de la logística en el transport d’animals vius, aconseguint una operativa eficient, estandarditzant costos i garantint el benestar animal, la traçabilitat i el compliment de la normativa vigent.

Figura 2 Membres del consorci CASP 4.0 Fase 2

Projecte finançat pel Ministeri d’ Indústria, Comerç i Turisme del Govern d’ Espanya. Convocatòria de subvencions per al suport a Agrupacions Empresarials Innovadores, corresponents a l’ any 2023, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. (ORDRE ICT/1117/2021 modificada per l’ORDRE ICT/474/2022).

magnifiercrossarrow-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram