La certificació FSSC (Food Safety System Certification) és un estàndard de Seguretat Alimentària reconeguda per GFSI.
La darrera versió publicada de la norma és la versió 6 que és d’aplicació obligatòria des de l’1 d’abril de 2024.
En aquesta jornada veurem quins són els principals canvis d’aquesta nova versió i com afecten a les empreses que ja estan certificades o en procés.

Totes les ponències aniran a càrrec de la Isabel Lorente, Auditora de SGS International Certification Services Ibérica S.A.U.

Inscripció

Més informació

Organitza:

Aquesta jornada es realitza en línia. El dia abans de la jornada rebreu l’enllaç d’accés a l’aula virtual des d’on podreu seguir-la.

El malbaratament alimentari fa referència a aquells aliments que, tot i ser segurs i nutritius per a ser ingerits pels éssers humans, per diversos motius, es descarten o s’apliquen per a usos diferents de l’alimentació humana o animal al llarg de tota la cadena alimentària. La seva prevenció és un dels eixos a treballar dins els objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

La legislació actual contempla la necessitat de prevenir el malbaratament alimentari en tota la cadena alimentària.
En aquesta jornada parlarem de quins són aquests requeriments legals i quines estratègies ens poden ajudar a reduir aquest malbaratament.

Totes les ponències aniran a càrrec de la Isabel Lorente, Auditora de SGS International Certification Services Ibérica S.A.U.

Inscripcions

Més informació

Organitza:

Els Reglament 1169/2011, sobre la informació alimentària facilitada al consumidor estableix l’obligació d’indicar
la informació nutricional dels productes alimentaris en el seu etiquetatge. Algunes informacions són obligatòries i d’altres voluntàries. El Reglament estableix també les possibles maneres d’indicar aquesta informació de forma clara per al consumidor.

La ponència anirà a càrrec de Ferran Ribas. Consultor de GHQ Assessors SL i col·laborador del DACC en l’elaboració de documents, guies i materials de formació en qualitat agroalimentària.

En aquesta jornada es proposarà una metodologia per fer l’etiquetatge nutricional a partir del càlcul i/o analítiques del producte, de la forma més adequada i amb el mínim cost per a l’operador.

Més informació

Jornada de formació contínua organitzada per l’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà en el marc del PATT

Podrà seguir-se presencialment a les instal·lacions de l’Agència de Residus de Catalunya (Pg. de la Zona Franca, 107, Sants-Montjuïc, 08038 Barcelona) o virtualment.


En aquesta sessió podràs conèixer la nova convocatòria d’ajuts Nuclis d’R+D Green en economia circular en l’àmbit dels residus.

Es presentaran les característiques d’aquests ajuts per a la realització d’activitats de recerca industrial i desenvolupament experimental, que podran portar a terme les empreses de forma individual o en cooperació amb altres empreses i/o amb un soci desenvolupador acreditat TECNIO i/o soci internacional.

Els projectes d’R+D d’aquesta convocatòria han d’estar relacionats amb la prevenció, la reducció de la generació i la gestió correcta dels residus i comportar nous processos o la millora tecnològica dels ja existents.

Els projectes han de ser liderats per una empresa catalana i tenir com a objecte el progrés de la tecnologia. Es considerarà que hi ha progrés tecnològic quan l’objectiu del projecte estableixi un avenç de com a mínim un punt respecte als Technology Readiness Levels (TRL) compresos entre el TRL 3 i TRL7.

Inscripcions

Més informació

Podrà seguir-se presencialment a ACCIÓ (Passeig de Gràcia, 129) o virtualment.


En aquesta sessió podràs conèixer la nova convocatòria d’ajuts Nuclis d’R+D empresarial 2024.

Es presentaran les característiques d’aquests ajuts per a la realització d’activitats de recerca industrial i desenvolupament experimental, que podran portar a terme les empreses de forma individual o en cooperació amb un soci desenvolupador acreditat TECNIO o amb un soci internacional.

Els projectes d’R+D objecte d’aquesta convocatòria han de ser liderats per una empresa catalana i tenir com a objecte el progrés de la tecnologia. Es considerarà que hi ha progrés tecnològic quan l’objectiu del projecte estableixi un avenç de com a mínim un punt respecte als Technology Readiness Levels (TRL) compresos entre el TRL 3 i TRL7.

Les empreses beneficiàries obtindran una intensitat d’ajut d’entre el 25% i el 70% del pressupost del projecte.

Donar a conèixer i presentar el nou programa d’ajuts a fons perdut per finançar nous productes o serveis tecnològics d’alt risc. Possibilitat de presentar propostes de projectes tenint en compte les característiques especificades.

Una empresa o agent del sistema R+D.

Inscripcions

Més informació

Podrà seguir-se presencialment a ACCIÓ (Passeig de Gràcia, 129) o virtualment.


En aquesta sessió podràs conèixer la nova convocatòria d’ajuts Nuclis d’R+D Green en canvi climàtic.

Es presentaran les característiques d’aquests ajuts per a la realització d’activitats de recerca industrial i desenvolupament experimental, que podran portar a terme les empreses de forma individual o en cooperació amb altres empreses i/o amb un soci desenvolupador acreditat TECNIO i/o soci internacional.

Donar a conèixer l’instrument de finançament per a projectes d’R+D en canvi climàtic, presentar les característiques de la convocatòria 2024 i resoldre dubtes dels assistents.

Una empresa o agent amb experiència en projectes d’R+D i innovació que tingui interès en portar a terme iniciatives canvi climàtic.

Inscripcions

Més informació

El proper 27 de juny la Generalitat de Catalunya celebra la 3a edició del Dia de l’Empresa per reconèixer aquells projectes empresarials que promouen la prosperitat compartida, posen les persones al centre i conjuguen competitivitat empresarial i consciència social. Perquè les empreses del futur present són aquelles que permeten avançar cap a una societat més justa i igualitària.

Si la teva empresa és exemple de valor compartit, tens fins a l’11 d’abril per presentar la teva candidatura i optar al reconeixement del Dia de l’Empresa 2024.

El termini per presentar la candidatura és del 14 de març del 2024 a l’11 d’abril del 2024, a les 14.00 hores.

Més enllà de la informació nutricional prescriptiva que han de contenir les etiquetes dels productes alimentaris, existeixen i s’estan desenvolupant diferents eines que aporten al consumidor més informació sobre el producte que adquireixen.

Fugint de la introducció de grans quantitats d’informació escrita, aquestes etiquetes aporten informació digital i traçable sobre l’estat de l’aliment
mitjançant color, radiofreqüència o mitjançant la redirecció amb QR, entre d’altres.

En aquesta jornada coneixerem diferents solucions que es troben actualment al mercat o en fases properes a la seua comercialització.

Organitza:

Inscripcions

Veure programa

 

En el marc del XII Congreso Mundial del Jamón, el proper 25 d’abril tindrà lloc la jornada “La ECOeficiencia del sector jamonero”, a la Sala de Juntes FOEG de Girona (C/Bonastruc de Porta, 15, 17001 Girona) de 11:00h a 13:30h.

La trobada constarà de dues taules rodones, una sobre les accions que duu a terme la indústria pernilera per aconseguir l’ECOeficiència, i una altra sobre el futur del sector, on s’analitzaran oportunitats i amenaces.

Les taules comptaran amb la participació de:

Confirmació d’assistència al correu: info@congresomundialdeljamon.es o al telèfon 91 721 79 29.

Veure programa jornada

En una primera part, s’analitzaran quines són les situacions cooperatives (integracions de línies de fabricació, automatitzacions, etc.) que fan que les empreses deixin de ser considerades USUÀRIES i passin a ser considerades FABRICANTS, amb les responsabilitats que se’n deriven, per als empresaris i comandaments Intermedis, per la incorrecta aplicació de la Direcció de Màquines 2006/42/CE, o el Nou Reglament, i el RD.1215/97.

Es veuran els passos a seguir per fer una correcta posada de conformitat amb els Requisits Essencials de Direc=&va (RESS), en fases prèvies de disseny de màquines i línies de fabricació. Un cop vist el procediment de posada en conformitat de les màquines, perquè siguin segures, tractarem d’analitzar les possibles variables que fan del Factor Humà el causant dels possibles accidents i quina influència i/o responsabilitat pot tenir l’Organització davant d’aquest escenari.

En una segona part, s’analitzarà la gestió tècnica a realitzar, un cop s’ha produït un accident, i les conseqüències legals i econòmiques que resulten.

La jornada finalitzarà amb una taula rodona, on es posarà de manifest, per una banda, la importància de la integració de la Prevenció en la gestió dels equips i en el control dels canvis, i, de l’altra, la minimització de responsabilitats que expressen per a l’empresa, el fet de treballar la seguretat de les màquines en fases prèvies de disseny i compra.

Jornada tècnica presencial a la Universitat Rovira Virgili de Tarragona.

Inscripció

Veure programa jornada

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram