CORIUM. Aprofitament dels triacilglicèrids extrets de la carnassa de cuir

Tornar enrere

19/12/2023

Ajuts a Iniciatives de Reforç de la Competitivitat per a Projectes de Clústers 2023

Ajuts per a PROJECTES DE REFORÇ COMPETITIU EMPRESARIAL

Descripció del projecte:

Un dels principis bàsics de l’economia circular és que tots els subproductes tinguin una segona vida útil com a noves matèries primeres. Actualment, els subproductes obtinguts durant el procés d’adob de la pell es recuperen i gestionen per ser reutilitzats per diferents sectors. En aquest sentit, les carnasses contenen valuoses biomolècules com a lípids i proteïnes, com a font d’olis per a bio-combustibles, en la producció de biogàs i com a pinso per a l’alimentació animal.

De la recuperació de les carnasses i el serratge, s’obtenen coles, col·lagen, gelatina i hidrolitzat de proteïna que es destinen principalment al sector de l’alimentació i la indústria farmacèutica, però també tenen aplicacions en les indústries cosmètica i fotogràfica.

L’objectiu principal del projecte és executar un estudi per valorar si a partir de processos de biorrefineria de triacilglicèrids extrets de les carnasses del cuir, es poden obtenir bioproductes i/o biomaterials d’alt valor afegit i de manera sostenible.

Participants:

  • Mollet Institut of Technology Laboratories SL
  • Universitat de Lleida
  • Associació Leather Cluster Barcelona
  • INNOVACC CLÚSTER CATALÀ DE LA CARN I LA PROTEÏNA ALTERNATIVA

Amb el suport d’

Pressupost total
76.757,76 €
Total import de l'ajut
52.197,66 €
magnifiercrossarrow-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram