FOOD PICKER SYSTEM: Solució robotitzada de picking mitjançant visió artificial volumètrica per a peces càrnies

Tornar enrere

15/12/2023

Projecte aprovat a la línia d’ ajuts AEI 2023.

El procés d’ acomiadament és un procés tens en el qual es treballa de forma contínua des de la matança fins a l’ envasament, i amb un gran volum de producte, on els operaris han de treballar en continu i a gran velocitat. A més, les empreses han de garantir la seguretat alimentària del producte, i per aconseguir-ho és molt important reduir la manipulació dels productes, per tenir el menor risc de contaminació creuada i contaminació microbiològica. També, és important l’ optimització energètica dels processos productius.

L’objectiu d’aquest projecte és el d’estudiar la viabilitat d’un prototip robotitzat amb la integració d’un escàner de visió artificial 3D, que permeti reduir els temps de col·locació i posicionament dels productes estudiats a l’entrada de l’envasadora de sala d’acomiadament de porcí, així com la càrrega de treball i física que es requereix per a l’operari de la línia. Tot això sumat a un augment de l’eficiència, aplicant tecnologia i innovació.

Així doncs, es pretén automatitzar el procés de picking, creant una solució robotitzada per a l’ aplicació d’ esgarrifança del producte i posicionament sobre la cinta transportadora, analitzant també la seguretat i eficiència energètica del prototip. Cal destacar que la recollida de producte serà de forma caòtica, és a dir, el producte entrarà en la línia desordenat i amb heterogeneïtat de posicions, i és aquí on recau el gran repte del projecte. Al mercat no hi ha cap prototip similar amb la tecnologia que es presenta en aquest projecte.

Participants:

  • BARBERRY BATALLÉ SA
  • BERENGUER ENGINYERS SLP
  • TEMIC – TECNOLOGIA MECÀNICA I ELÈCTRICA SLU
  • i+Porc (Clúster Espanyol de Productors de Bestiar Porcí)
  • INNOVACC
Projecte finançat pel Ministeri d’ Indústria, Comerç i Turisme del Govern d’ Espanya. Convocatòria de subvencions per al suport a Agrupacions Empresarials Innovadores, corresponents a l’ any 2023, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. (ORDRE ICT/1117/2021 modificada per l’ORDRE ICT/474/2022).
Pressupost total
150.332,00 €
Total import de l'ajut
117.412,00 €
magnifiercrossarrow-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram