MEATRAC. Sistema de seguiment i identificació per radiofreqüència per controlar l’ eficàcia del procés de producció d’ indústries càrnies

Tornar enrere

15/12/2023

Projecte aprovat a la línia d’ajuts AEI 2023.

La seguretat i la traçabilitat dels aliments és un tema cada cop més important i exigent tant per als productors i distribuïdors com per als consumidors finals. Tot i així, aquestes regulacions no se centren en la traçabilitat interna, és a dir, la del producte intermedi, que és el que s’obté en les diferents etapes del procés de producció, com la carn picada, la carn amassada, la carn embotida, etc.

Digitalitzar un sector tan tradicional com el sector carni, no és senzill. Tot i així, durant les últimes dècades, les indústries càrnies han innovat els seus processos d’elaboració recolzant-se en les noves tecnologies substituint així, gairebé tots els treballs manuals. El projecte permetrà mitjançant el sistema RFID, la identificació i rastreig d’aquests productes per conèixer en tot moment l’estat i la ubicació d’aquests productes, que és fonamental per mantenir la qualitat i la seguretat alimentària.

L’objectiu principal del projecte és millorar l’eficàcia del procés de producció mitjançant la recollida de dades relacionades amb els moviments interns dels contenidors i el contingut (article, lot i quantitat), automatitzant el procés d’identificació d’aquests contenidors, evitant la intervenció humana i aconseguint que les dades d’entrada i sortida de cada contenidor, a cada zona de producció, es recullin de manera automàtica. D’aquesta manera, millorar la gestió d’estocs, controlar els moviments d’entrada i de sortida i garantir la traçabilitat.

Participants:

  • Delsys Software, SL
  • Tagtio SL
  • Capdevila Germans, SA
  • Càrniques Valldan, SA
  • Associació Clúster Foodservice de Catalunya (Foodservice)
  • Innovacc Clúster català de la carn i la proteïna alternativa
Projecte finançat pel Ministeri d’ Indústria, Comerç i Turisme del Govern d’ Espanya. Convocatòria de subvencions per al suport a Agrupacions Empresarials Innovadores, corresponents a l’ any 2023, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. (ORDRE ICT/1117/2021 modificada per l’ORDRE ICT/474/2022).
Pressupost total
150.101,00 €
Total import de l'ajut
120.078,00 €
magnifiercrossarrow-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram