SMARTSTEAM. Mapeig i optimització del consum de vapor de la cadena de valor alimentària

Tornar enrere

08/02/2024

Ajuts a Iniciatives de Reforç de la Competitivitat per a Projectes de Clústers 2023

Ajuts per a PROJECTES DE REFORÇ COMPETITIU EMPRESARIAL

Descripció del projecte:

La necessitat del projecte neix per donar resposta a la urgent demanda d’optimitzar el consum d’energia, especialment el vapor, en la cadena de valor alimentària; essencial per a mitigar les emissions de gasos d’efecte hivernacle, abordant així la necessitat crítica de la indústria alimentària de reduir la seva petjada de carboni i avançar cap a una producció més sostenible.

Així doncs, el projecte SMARTSTEAM té com a objectiu principal mapejar i optimitzar l’ús de vapor en la cadena alimentària per millorar l’eficiència energètica i reduir costos, contribuint així a una producció més sostenible i rendible en la indústria alimentària.

El repte d’aquest projecte consisteix en analitzar i comprendre minuciosament com s’utilitza el vapor en cada etapa de la cadena de valor alimentària, identificant àrees d’optimització que promoguin una major eficiència energètica.

Participants:

  • Agropecuària Catalana SCCL
  • OBACH, SL
  • Aplicaciones del vapor y control SL
  • INNOVACC CLÚSTER CATALÀ DE LA CARN I LA PROTEÏNA ALTERNATIVA

Veure presentació del projecte realitzada en el webinar de Projectes INNOVACC del dia 15 d’abril de 2024.

Amb el suport d’

Pressupost total
61.140,02 €
Total import de l'ajut
44.618,79 €
magnifiercrossarrow-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram