CAUDOPIG. Sistema de valoració de caudofàgia mitjançant IA

Tornar enrere

15/12/2023

Projecte aprovat a la línia d’ajuts AEI 2023.

La caudofàgia representa un dels problemes més seriosos dins la indústria porcina. Es tracta de canibalisme, o mossegades, que exerceixen a la cua certs animals sobre els seus congèneres. Són moltes les causes que es produeixi la caudofàgia, des de la manca d’aliment, la manca de ventilació, la temperatura, altres condicions ambientals, la recerca de sang per part del porc, etc.

Aquesta conducta afecta al benestar animal i representa una pèrdua de productivitat molt significativa a la producció porcina i, a més, en molts casos, causa infeccions o fins i tot la mort dels animals. A més, l’eliminació de la cua no està aprovada per la legislació UE.

Aquest projecte pretén desenvolupar una eina per mesurar a l’escorxador el grau d’afectació de la cua a cada animal, és a dir, es tractarà d’una mesura individual. Amb aquesta informació, es connectarà mitjançant traçabilitat cap a les granges per investigar si hi ha un model capaç de predir-lo i, en última instància, mitjançant la prescripció de les mesures correctores, reduir-lo o eliminar-lo.

Així doncs, l’objectiu principal del projecte és investigar industrialment una solució que permeti obtenir un model de valoració individual de la caudofàgia basat en anàlisis d’imatges mitjançant visió artificial per posar en marxa plans de reducció d’aquesta en granges i durant el transport.

Participants:

  • LE PORC GOURMET SA
  • IA SAPIENS INNOVATION SL
  • INNDEO PROYECTOS INDUSTRIALES SL
  • ARAGÓN INNOVALIMEN (Clúster Aragonès)
  • INNOVACC

Veure presentació del projecte realitzada en el webinar de Projectes INNOVACC del dia 15 d’abril de 2024.

Projecte finançat pel Ministeri d’ Indústria, Comerç i Turisme del Govern d’ Espanya. Convocatòria de subvencions per al suport a Agrupacions Empresarials Innovadores, corresponents a l’ any 2023, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. (ORDRE ICT/1117/2021 modificada per l’ORDRE ICT/474/2022).
Pressupost total
112.961,00 €
Total import de l'ajut
81.216,00 €
magnifiercrossarrow-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram