INGRENERGI-II: Optimització de l’eina per al càlcul predictiu de l’energia en ingredients per a pinso de porcins

Tornar enrere

15/12/2023

Projecte aprovat a la línia d’ajuts AEI 2023.

A la convocatòria AEI2022b, es va realitzar la ‘’FASE 1. Càlcul predictiu de l’energia en ingredients per a pinso porcí’’. Mentre que a la convocatòria AEI2023, s’executarà la ‘’FASE 2. Optimització de l’eina per al càlcul predictiu de l’energia en ingredients per a pinso de porcins”.

El projecte consisteix en l’ampliació en numero i tipus d’ingredients i l’anàlisi i desenvolupament de possibles mètodes de carrega massiva de dades que faciliten la validació de l’eina dissenyada (Fase 1) per al càlcul predictiu de l’energia metabolitzable (EM) i l’energia neta (EN) per a diferents ingredients utilitzats en el pinso, tant per truges reproductores com per porcs en creixement. En aquesta Fase 2 es compararan els resultats de formula (composició i cost), la qualitat dels pinsos fabricats i els rendiments productius de porcs que rebin pinsos isoenergètics formulats amb matèries primes el contingut energètic dels quals s’obtingui bé amb la metodologia utilitzada per l’empresa col·laboradora o bé amb la nova eina.

L’objectiu principal del projecte és l’ampliació de l’eina iniciada a la Fase 1 i l’ampliació de les equacions i algoritmes de predicció per a ingredients no estudiats en la Fase 1 i que això permeti l’optimització de les matèries primes utilitzades com ingredients en la producció de pinsos en producció porcina.

Cal destacar que és un projecte interclúster, on INNOVACC (coordinador) i el Clúster Español de Productores de Ganado Porcino (i+Porc), treballaran per fer difusió del projecte entre els seus associats per així donar eines per millorar la competitivitat del sector.

Participants:

  • 333 CORPORATE 1998, SL
  • SELECCIÓN BATALLÉ, SA
  • ONCLICK SOLUCIONS, SL
  • Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
  • I+PORC
  • INNOVACC
Projecte finançat pel Ministeri d’ Indústria, Comerç i Turisme del Govern d’ Espanya. Convocatòria de subvencions per al suport a Agrupacions Empresarials Innovadores, corresponents a l’ any 2023, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. (ORDRE ICT/1117/2021 modificada per l’ORDRE ICT/474/2022).
Pressupost total
148.135,00 €
Total import de l'ajut
111.000,00 €
magnifiercrossarrow-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram